Cum hranesti cu usurinta doi bebelusi gemeni, in acelasi timp, cu biberonul

biberoane

Daca esti mamica unor bebelusi gemeni mancaciosi, ai aflat probabil deja ca atunci cand micutilor le este foame, lucrurile se pot complica peste masura. Pentru a nu te simti coplesita atunci cand puii tai isi doresc sa manance, iti sarim in ajutor cu cateva sfaturi menite sa te ajute sa reusesti, fara prea mari batai de cap, sa ii hranesti pe cei mici cu biberonul, in acelasi timp.

Pregateste dinainte biberoanele

Vei folosi, probabil, in jur de 12-16 biberoane pe zi, asa ca vei salva destul de mult timp daca le pregatesti cu o noapte inainte. Treaba ta va fi cu mult simplificata daca ai la dispozitie un incalzitor pentru biberoane – astfel, daca unul dintre bebelusi incepe sa planga, vei fi gata sa il hranesti, potrivit parents.com.

Instaleaza strategic scoicile sau leaganele bebelusilor

Aseaza scoicile/leaganele micutilor tai unul langa celalalt, in locul in care planuiesti sa ii hranesti. Cand vine momentul mesei, tot ce trebuie sa faci este sa ii asezi la locul lor, sa prinzi centurile de siguranta si sa aduci biberoanele deja pregatite.

Foloseste o perna dubla pentru alaptat

Pernele pentru alaptat pot fi foarte utile nu doar in cazul alaptarii, ci si in cazul hranirii simultane a bebelusilor cu biberonul. Iti poti prinde perna in jurul abdomenului, in timp ce bebelusii pot fi asezati pe o parte si pe alta a pernei. Este foarte important insa sa te asiguri ca cei mici nu stau intinsi pe spate, ci au o pozitie inclinata.

Fii pregatita sa executi simultan mai multe sarcini

Cea mai eficienta metoda de a hrani doi bebelusi simultan este, ei bine, sa-i hranesti in acelasi timp, tinand in fiecare mana cate un biberon. Daca simti, la un moment dat, ca bratele ti-au obosit, iti poti sprijini coatele pe o perna.

Nu uita sa ii ajuti sa eructeze

Iti va fi aproape imposibil sa iti ajuti bebelusii sa eructeze simultan. De aceea, va trebui ca unul dintre cei mici sa-si astepte randul.

Incurajeaza-i sa se hraneasca singuri

Este adevarat ca nu te poti astepta ca un nou-nascut sa se hraneasca singur, insa odata ce micutii tai mai cresc, ii poti indruma sa tina singurei biberonul. Chiar daca ti se pare o misiune imposibila, ai rabdare; eventual, prichindeii tai vor invata.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here