Cum il obisnuiesti pe cel mic sa doarma noaptea

somn bebe

Copilul trebuie obisnuit cu programul de noapte de la bun inceput. Trebuie sa faci in asa fel incat el sa sesizeze diferenta dintre zi si noapte si sa inteleaga ca noaptea toata lumea doarme.

Inainte de culcare, obisnuieste-ti copilul cu ritualul baitei, cu masajul sau cu cititul unei povesti. Apoi stinge lumina si da-i ultimul biberon de lapte pe intuneric sau cu cel putin o lumina de veghe aprinsa. Dupa masa, pune-ti copilul in patut si lasa-l sa adoarma singur. Daca plange, intra la el in camera dupa cinci minute, vorbeste-i in soapta si paraseste in foarte scurt timp incaperea. Daca tot plange, mareste intervalul de timp dupa care intra in camera doar cate cinci minute. Astfel, copilul va invata sa adoarma singur. Ai grija ca noaptea, cand ii dai sa manance, sa nu aprinzi lumina la el in camera. Incearca, de asemenea, sa ii dai sa manance fara sa scoti vreo vorba.

Chiar daca iti alaptezi copilul la san exclusiv, odata cu implinirea varstei de sase luni trebuie sa introduci in meniul sau si alte alimente. O alimentatie variata si corecta il va ajuta pe micutul tau sa se odihneasca mai bine si sa nu se mai trezeasca la fel de des in timpul noptii, infometat. Noi iti propunem o reteta pe care cu siguranta nu o va putea refuza:

Piure de banane cu mar si cereale

Ingrediente:

1-2 banane coapte;
2 mere ionatan;
200 ml lapte;
50 g cereale cu fructe.

Mod de preparare:

  1. Merele se spala bine si se pun in cuptorul incins aproximativ 15-20 de minute.
  2. Dupa ce se coc, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si samburi si se pun intr-un bol. Se paseaza apoi impreuna cu cele doua banane.
  3. Laptele (pregatit dupa instructiunile de pe cutie) se pune intr-un castronel, apoi se adauga cerealele si se amesteca bine, pana se obtine consistenta dorita.
  4. Se adauga cerealele in piureul de banane si mere coapte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here