În noiembrie 2011, Olympus a inaugurat cea mai avansată tehnologic fabrică de lactate din România, în urma unei investiții inițiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii. Împrumutul, acordat pe o perioadă de şapte ani, va permite Olympus Romania să crească substanţial eficienţa şi competitivitatea companiei, prin creșterea capacității de export pe piețele internaționale și respectarea standardelor ridicate de mediu şi de calitate pentru produsele sale. Olympus, prezent pe piața locală din 1999, îşi propune să ofere produse lactate naturale de cea mai înaltă calitate și să transforme România într-o poartă de export către pieţele dezvoltate din Europa de Vest. În prezent, 80% din producţia locală este destinată pieţelor internaţionale.
"Fabrica din Brașov este una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa – este obligatoriu ca noi să creştem standardele și să ne menținem poziţionarea pe piaţă ca fiind producătorul celor mai bune lactate. Scopul nostru este să avem aceeaşi poziţionare și pe alte pieţe europene. Trebuie să punem din plin în valoare materia primă românească şi să demonstrăm că este una dintre cele mai bune pentru produsele lactate", a declarat preşedintele Olympus, Dimitrios Sarantis.
Cu o capacitate totală de colectare a laptelui de 40.000 de litri pe oră, noua fabrică din Brașov produce deja iaurt, lapte proaspăt și UHT, brânză, precum şi smântână, toate sub brandul Oly. Produsele sunt deja distribuite în lanțurile de hiper şi supermarketuri din România şi din Europa.
Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 13 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui.