„Iepuraşul de catifea”, noua poveste a editurii Cartea Copiilor

    Având ca subtitlu “Cum prind viață jucăriile”, povestea se conturează în jurul unui iepuraş, a cărui mare dorință este să devină adevărat. Încă de la prima sa publicare, în 1922, cartea s-a bucurat de succes, devenind una dintre poveştile clasice citite de generații de părinți şi copii. Povestea a primit şi distincția “IRA/CBC Children’s Choice”, situându-se astfel în topul preferințelor copiilor.

    Margery Williams (1881 – 1944) a scris numeroase cărți pentru copii şi adolescenți, însă cea mai cunoscută este “Iepuraşul de catifea” (The Velveteen Rabbit). Ideea că jucăriile au o viață a lor şi că depind de dragostea pe care le-o poartă copiii a fost o parte din modul în care ea vedea lumea: „Scriind despre jucării, mi-am amintit de copilăria mea şi neuitatul meu iepuraş Tubby sau căluțul de piele cu care mă jucam parcă au căpătat din nou viață.”

    Ilustrațiile cărții au fost realizate special pentru Cartea Copiilor de Ágnes Keszeg, care este la a doua colaborare cu editura. Artista Ágnes Keszeg a lucrat cu numeroase edituri şi reviste din România şi Ungaria şi a obţinut, în 2009, Marele Premiu al concursului „Para de Aur“ (Aranyvackor) din Budapesta. Mai mult, „Iepuraşul de catifea” se bucură de susținerea Itsy Bitsy şi a Mami.ro.

    "Iepuraşul de catifea sau Cum prind viață jucăriile", carte recomandată copiilor între 3 şi 11 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro – la preţul de 29 lei.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here