Prepara-i copilului tau o gustare sanatoasa si gustoasa, cu ingrediente tropicale. Afla reteta si care sunt proprietatiile benefice oferite de avocado.
Mod de preparare:
Curata dovleacul de coaja, taie-l pe jumatate si curata-l de seminte. Taie-l cubulete si pune-l intr-o oala cu apa clocotita. Lasa-l sa fiarba pana ce se inmoaie. Curata para, scoate-i cotorul si tai-o in felii subtiri pe care pune-le la fiert 10 minute. La fel, fructele de papaya si avocado trebuie curatate de coaja si de sambure. Toate ingredientele, si cele fierte si cele crude, pune-le intr-un blender si paseaza-le pana ce capata consistenta unui piure gros. inmoaie compozitia cu putina apa fiarta daca este necesar. Aceasta reteta va oferi cateva portii consistente pe care le poti conserva la congelator si servi micului pofticios ori de cate ori se simte nevoia unei gustari tropicale. Pe masura ce bebelusul creste, compozitia poate fi si mai groasa, acest lucru insemnand sa elimini tot mai mult lichidul din fructe si din legume. Ba mai mult, dupa ce s-a deprins bine cu solidele, ofera-i aceste ingrediente crude. Le va savura cu mare placere, in special para si papaya.
Trucuri
165 de calorii, aceasta este energia pe care ne-o ofera 100 de grame de avocado crud. Avocado are mai multe calorii decat celelalte fructe, deoarece contine intre 5% si 25% grasimi vegetale, usor asimilabile. Sunt insa grasimi de calitate, care protejeaza vasele sangvine. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului si de scadere a nivelului glicemiei si colesterolului. Avocado are un continut mic de proteine, dar este bogat in vitamine din complexul B. Din acest motiv, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos. in acelasi timp este sursa buna de vitamina A (60 micrograme/100 g), care actioneaza favorabil asupra acuitatii vizuale. 100 g avocado ne furnizeaza 15 mg vitamina C si 1 mg fier, elemente cu rol important in stimularea imunitatii.
Secrete utile
Pentru a evita riscurile conservarii, tine cont de faptul ca un frigider plin ochi risca sa se transforme intr-o adevarata bomba bacteriologica. Daca frigiderul este umplut fara masura, punand la distante mici carne, branzeturi si legume, aerul nu circula bine si se creeaza zone de temperatura diferite, favorizandu-se multiplicarea germenilor. Separa intotdeauna carnea si legumele pentru a evita transmiterea germenilor avand in vedere ca legumele sunt in mod frecvent consumate crude. Pastreaza branzeturile in recipiente inchise, separat de alte alimente, intrucat pot absorbi mirosul lor. Evita sa pastrezi pentru mult timp alimente care contin oua proaspete si curata des frigiderul respectand instructiunile din manualul tehnic al aparatului.
Oul, de neinlocuit
Oul este un aliment cu inalta valoare nutritiva fiind o sursa importanta de proteine usor de digerat. Una dintre intrebarile pe care este esential sa le adresezi pediatrului copilului tau, in privinta alimentatiei, priveste momentul introducerii in dieta a oului de gaina. Oul este un aliment bogat in grasimi, vitamine si minerale insa trebuie introdus in alimentatie cu atentie, in conditii normale, in jurul lunii a opta, sau, in cazul copiilor predispusi la alergii, dupa 12 sau chiar 18 luni. De aceea, medicii recomanda sa se inceapa cu galbenusul care este mai usor digerat de catre copil. Poti incepe cu un sfert de galbenus de la un ou fiert tare la 3–4 zile si sa cresti progresiv pana la maxim doua pe saptamana.