Dezvoltare bebelus: Luna a 10-a/ saptamana 42 de viata

Si se pare cateodata ca prichindelul nu este atent cand ii vorbesti? Nu te intrista! Probabil doar te ignora. La aceasta varsta este atat de concentrat la ceea ce face incat ii va fi greu sa fii atent si la tine si la jucaria pe care tocmai o studiaza. Da-i timp pentru a putea face tranzitia de la ceva la altceva si pentru a avea o relatie asa cum tu, probabil, ti-o doresti.
Uneori, vei vedea ca micutul va parea neajutorat. El se va astepta ca tu sa-i sari imediat in ajutor. Oricat de greu ti s-ar parea, nu te amesteca si lasa-l pe el sa gaseasca solutii. In caz contrar, cel mic nu va reusi sa invete de ce este capabil, daca tu ii raspunzi imediat la orice cerere. Ii vei face o mare favoare daca il vei lasa sa invete sa gandeasca si sa actioneze singur in tot felul de situatii.

Spre sfarsitul celei de-a 42-a saptamani de viata, unii bebelusi mai au nevoie doar de o singura perioada de somn de dupa-amiaza si aceasta destul de scurta. Ei ar putea dormi mai mult noaptea, pentru a recupera. Unii bebelusi isi fac somnul de dupa-amiaza „dimineata”. Pentru acestia este destul de dificil sa faca fata tuturor activitatilor din restul zilei, intr-un mod cat mai placut. De aceea, acum ai putea sa-ti incurajezi copilul sa doarma dupa masa de pranz. Astfel, va reusi sa-si pastreze buna dispozitie pana seara, cand vine ora de somn. Formeaza-i un program, in asa fel incat atat el, cat si voi sa va petreceti timpul intr-un mod cat mai placut si mai linistit.

Testicule necoborate in scrot

In timpul vietii intrauterine, la copiii de sex masculin, se dezvolta si testiculele. De la inceputul dezvoltarii lor, testiculele se afla in abdomen. In mod normal, inainte de nastere, testiculele coboara in scrot, un sac care se gaseste sub penis. Cand un testicul nu coboara in scrot, asa cum ar trebui, atunci copilul va avea un testicul necoborat. Aproximativ 5% dintre copiii nou-nascuti sunt copii care au un testicul necoborat. Aceasta anomalie se intalneste mult mai frecvent la copiii nascuti prematur sau la cei care sunt foarte mici la nastere. Nu se cunoaste cauza care determina aceasta anomalie. La mai mult de jumatate din cazuri, testiculele coboara la locul lor pana la varsta de 3 luni. In cazul in care copilul nu are coborate testiculele pana la varsta de 6 luni, trebuie examinat de catre medic, care va sugera tratamentul adecvat.

Singura metoda prin care se poate corecta aceasta problema este interventia chirurgicala. De obicei, aceasta procedura este efectuata dupa ce copilul a implinit varsta de sase luni, poate chiar un an. La aceasta varsta, se considera ca este suficient de mare pentru a suporta o anestezie generala si o operatie. Aceasta procedura presupune o mica incizie abdominala, in urma careia medicul chirurg depisteaza testiculul necoborat, il elibereaza din tesutul care il tine si il impinge in scrot. Recuperarea dureaza doar cateva zile.

La aceasta varsta, bebelusul tau va cantari aproximativ 9.400 de grame si va avea o lungime de circa 74 de centimetri.

Atentie la alimentele pe care i le dai celui mic! In cazul fructelor si legumelor proaspete, acestea trebuie sa fie foarte bine spalate, iar carnea, foarte bine fiarta. Unele alimente, precum ciupercile, fructele de mare sau branzeturile, pot contine substante otravitoare, care provin de la insecticidele folosite pentru tratarea lor. Simptomele unei otraviri alimentare pot fi: starea greata, voma, diareea sau crampele abdominale severe. In astfel de cazuri, trebuie sa ceri de urgenta sfatul medicului pediatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here