Cum tii bebelusul cand mananca din biberon?

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay

Masa este un moment placut in care bebelusul primeste hrana si mangaieri si, din acest motiv, este important sa stii cum, atat tu, cat si bebelusul puteti sta cat mai comod. Iata cum tii bebelusul cand mananca din biberon.

La fel ca si in timpul sarcinii, bebelusul rezoneaza emotional cu tine, fiind ca un radar al starilor tale de tensiune si relaxare si este important sa nu fii incordata pentru ca nu stii daca ceea ce faci este benefic pentru el. De aceea, nu trebuie sa eziti sa intrebi persoane specializate cu privire la tot ce te intereseaza si chiar sa revii cu intrebarile daca nu ai inteles sau retinut. Unele dintre incertitudini sunt legate de felul in care trebuie tinut bebelusul in cazul in care este hranit cu biberonul si de felul in care trebuie tinut biberonul. Iata in continuare cum ai putea sa procedezi pentru ca totul sa fie in regula.

Cum tii bebelusul

Bebelusul trebuie asezat pe antebrat, cu capul sprijinit in articulatia cotului, aflandu-se in contact direct cu mamica sau persoana care il hraneste. Astfel, are posibiltatea de a-si privi mama, contactul vizual fiind foarte important intrucat ii ofera confort si siguranta.

O alta varianta este cea in care se improvizeaza un „cuib” pe genunchii mamei, iar copilul sta fata in fata cu aceasta. In acest mod, bebelusul poate fi monitorizat foarte bine. Poti opta si pentru un scaun special pentru sugari (0-6luni) in care il poti aseza pentru a-l hrani.

In primele luni de viata relatia cu tine este deosebit de important pentru el. Faptul ca te vede atunci cand mananca are asupra lui un efect linistitor. Totodata el te observa si invata de la tine permanent, din expresiile fetei tale, suntele pe care le faci, miscarile etc.

Cum tii biberonul

Biberonul se tine perpendicular pe gurita copilului, iar tetina trebuie sa fie mereu plina cu lapte in timp ce este hranit. Suctiunea se stimuleaza prin rotirea usoara a biberonului stanga-dreapta sau prin apasarea usoara a limbutei cu tetina.

Sfat: Poti folosi o perna pentru a-ti sprijini bratul cu care sustii bebelusul cand il hranesti. Dupa masa, asaza sugarul in pozitie verticala, cu capul sprijinit de umarul tau si cu corpul lipit de corpul tau, si, cu palma, maseaza-l circular si aplica-i cateva lovituri foarte usoare pe spatele lui pentru a-l ajuta sa scoata aerul inghitit eventual in timpul mesei. Arunca orice rest de lapte ramas, imediat dupa masa, spala si sterilizeazabiberonul, tetina pentru a fi pregatite pentru urmatoarea masa.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here