Tine tantarii la distanta!

    Foto: Shutterstock

    Vara, pe pielea copilului tau pot aparea umflaturi neobisnuite sau pete rosiatice insotite de mancarime, provocate de intepaturile de insecte. Acestea, pe langa faptul ca provoaca disconfort copilului, pot fi si periculoase in cazul existentei alergiei la veninul unor insecte precum albinele.

    Cele mai intalnite intepaturi ale pielii sunt facute de tantari, insecte intalnite foarte frecvent si care provoaca o reactie de aparare a organismului manifestata prin umflaturi care, pe langa faptul ca sunt inestetice, sunt insotite de manacrimi suparatoare. Pentru a evita problemele provocate copilului de intepaturile acestor insecte este bine sa iei toate masurile de precautie.

    Avand in vedere ca ai un copil mic, una dintre cele mai indicate masuri pe care le poti lua pentru a-l feri de invazia tantarilor este montarea de plase la geamuri pentru a limita accesul insectelor in casa atunci cand tii geamurile deschise. In plus, poti sa folosesti si plase de tantari pentru patut sau pentru carucior, mai ales daca locuiti sau mergeti in zone care favorizeaza dezvoltarea si inmultirea acestora (zone cu vegetatie bogata, umezeala).

    Totodata, atunci cand iesi cu copilul afara este bine sa il imbraci cu hainute din materiale naturale, care sa protejeze o suprafata cat mai mare a pielii. Pentru a proteja pielea copilului de muscaturile de tantari poti folosi si produse repelente sub forma de crema sau spray, cu rolul de a tine tantarii departe pentru cateva ore, insa, fiind vorba de un copil mic, este indicat sa ceri sfatul pediatrului atunci cand le alegi si sa te asiguri ca sunt testate dermatologic si potrivite pentru varsta copilului tau.

    Sfatul pediatrului se impune a fi cerut si in cazul in care doresti sa folosesti, pentru indepartarea tantarilor, aparate electronice cu pastile sau substante lichide sau sprayuri insecticide, intrucat acestea pot contine substante extrem de toxice pentru un copil mic.

    Info: Mancarimile il fac pe cel mic sa se scarpine, fapt care poate provoca mici leziuni ale pielii care se pot infecta cu bacteriile aflate pe aceasta. In plus, mai ales in unele zone ale lumii, tantarii pot transmite prin intepaturile lor o serie de boli precum malaria. In cazul in care copilul are o sensibilitate crescuta, pe piele pot aparea si mici vezicule iar daca este alergic, se poate instala socul anafilactic care poate pune in pericol viata copilului si necesita sa mergeti de urgenta la spital.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here