Majoritatea femeilor, indiferent cu cata constinciozitate se duc la coafor si isi ingrijesc podoaba capilara, au dupa nastere neplacuta surpriza sa descopere ca le cade parul. Medicii spun ca dupa sarcina, caderea parului este un fenomen absolut firesc care se produce de cele mai multe ori dupa circa trei luni de la nastere.
Daca in mod normal, pierzi cateva fire de par in fiecare zi, iar in timpul sarcinii aproape ca nu pierdeai deloc, cand hormonii incep sa revina la normal dupa sarcina, ai senzatia ca iti pierzi tot parul. Nu trebuie sa te nelinistesti pentru ca de fapt pierzi exact cantitatea de par pe care ai fi pierdut-o in ultimul an, doar ca o pierzi intr-un interval mai scurt. Problema dureaza intre trei si sase luni. Daca totusi esti ingrijorata, ar fi indicat sa ceri sfatul unui medic pentru ca uneori caderea parului este asociata cu existenta altor afectiuni.
un par sanatos inseamna, in egala masura, o alimentatie corespunzatoare cu toate principiile nutritive de care organismul are nevoie. Samponul, balsamul, sau diferitele creme nu sunt suficiente pentru un look desavarsit. S-ar putea sa ti se para complicat sa te gandesti la o alimentatie echilibrata, in mare masura, din cauza noului tau statut de mama ce presupune mese luate "pe fuga", nerespectarea orarului de masa, si, de cele mai multe ori, existenta unei alimentatii nediversificate. Mai mult, majoritatea alimentelor isi pierd din valoarea nutritiva in cursul prepararii.
Prin urmare, o buna parte din alimentele pe care le folosim sunt sarace in principii nutritive. In aceste conditii ar fi bine sa te gandesti cum sa furnizezi substantele nutritive de care are nevoie organismul si prin intermediul suplimentelor nutritive naturale. Chiar daca nu mai este o noutate pentru tine, noi iti reamintim faptul ca vitaminele si mineralele contribuie la frumusetea ta exterioara. Remediile trebuie combinate pentru a avea un efect maxim.
Sfat: Parul, unghiile si pielea au nevoie de minerale pentru a stopa procesele de imbatranire si degradare. Esentiale sunt in acest sens vitaminele: D, E, C, B1, B2, B3, B6, B12, acidul folic, biotina, fierul, magneziul, zincul, iodul, seleniul, cuprul, siliciul si extractul din seminte de struguri.
Inlocuieste peria veche din plastic sau metal cu una din par natural. Se pare ca ideala este peria din par de mistret. Evita spumele de par care contin alcool si inlocuieste-le mai degraba cu crema sau ser. In momentul uscarii sau coafarii parului, foloseste creme de protectie, asemanatoare celor recomandate cand parul este intins cu placa.