La schimbarea anotimpurilor, toti copiii au nevoie de sprijin pentru cresterea imunitatii in fata infectiilor si alergiilor.
Este firesc sa iti pui intrebarea ce ai putea face pentru a creste rezistenta rezistenta copilului tau, mai ales la iesirea din iarna. Acum, de regula, organismul tuturor este slabit atat pe fondul unor carente alimentare specifice anotimpului friguros (diete bazate mai mult pe carne si grasimi animale si mai putin pe legume si fructe), cat si din cauza a tot felul de viroze sau gripe specifice acestor perioade.
Asadar, daca vrei sa ai alaturi de copilul tau o primavara linistita, ar fi indicat sa incepi un mic program de “recuperare”. Iar aceasta actiune ar putea sa te includa si pe tine, dar si restul familiei, pentru a avea cu totii un tonus de invidiat.
Probabil ca primul gand ce-ti trece prin minte cand vine vorba de intarirea organismului este sa ii administrezi copilului cat mai multe vitamine si minerale. Acest lucru este important dar nu decisiv pentru sanatatea lui si, oricum nu poate fi realizat decat la sfatul unui medic specialialist.
Mai potrivit ar fi, sa te gandesti in primul rand sa schimbi sau sa imbunatatesti stilul de viata al copilului. Acest lucru inseamna sa ai si tu un comportament similiar pentru ca, nu uita, de regula, copiii sunt mici maimutele care imita tot ce fac adultii.
Cat mai natural
Regimul alimentar echilibrat, bogat in toate principiile alimentare – mai ales fructe si legume proaspete, sub forma de salate sau suc este asadar primul pas pentru a “lucra” pentru stimularea imunitatii copilului tau.
Chiar daca sezonul gripelor si virozelor a trecut teoretic, primavara declansarea unor astfel de afectiuni este posibila, chiar daca se intampla mai rar, asa ca nu te baza pe principiul “mie nu mi se intampla”.
Nu rasufla usurata si nu spune ca greul a trecut. Mai bine evita aglomeratia si orienteaza-te pentru petrecerea timpului liber catre natura, in parcuri, la munte sau cauta-ti niste rude, bunici sau prieteni la tara.
Poti practica si "calirea" organismului, ceea ce inseamna din nou, multa miscare in aer liber, apa si in general, mult sport. Daca copilul a avut ghiniolnul sa sufere de o viroza este recomandat repausul la domiciliu in timpul racelilor si cateva zile dupa, deoarece organismul este slabit si poate contacta o noua infectie virala sau o suprainfectie bacteriana.
Intrebare: Exista si alte metode sau produse prin care poate creste imunitatea copilului?
Este bine sa se foloseasca produse naturale pentru cresterea imunitatii, la recomandarea medicilor, insemnand remedii homeopate, extracte vegetale – gen Echinacea. Tot la sfatul medicului, poti vaccina copilul – sunt vaccinuri optionale recomandate mai ales copiilor din colectivitati pentru hepatita A, varicela, infectie cu pneumococ sau Haemophilus.