Ingrediente: • 125 g nuci (alune de padure sau fistic) • 250 g coarne (coacaze de munte, afine, zmeura) • 175 ml frisca • 400 g ciocolata alba de menaj • 250 g unt • 350 g biscuiti amaretto
Amestecati 200g unt cu biscuitii sfaramati in pesmet. Cu pasta obtinuta tapetati o tava dreptunghiulara (30/25cm) unsa cu unt. Prajiti nucile la cuptor intr-o tava uscata, apoi frecati-le intre degete, ca sa le curatati de pielitele fine. Zdrobiti nucile in bucati mai mari. Puneti la bain-marie frisca si ciocolata rupta in bucati. Amestecati ca sa se topeasca ciocolata. Lucrati la foc potrivit spre mic. Cand ciocolata s-a topit, adaugati untul ramas si amestecati pentru omogenizare. Luati vasul de pe foc si adaugati nucile si coarnele fara samburi. Amestecati prin frecare, nu prin rasturnare, ca sa nu se incorporeze prea mult aer in compozitie. Daca este prea mult aer, vor fi multe gauri in tarta finala. Turnati compozitia obtinuta peste foaia de biscuiti. Nivelati-o. Puneti tava la frigider peste noapte. Taiati tarta in patrate cu un cutit fierbinte, numai inainte de servire.