4 evaluari de rutina!

    [HP] 1. Cauta un ajutor [/HP]
    Orice schimbare persistenta a menstruatiei trebuie discutata cu medicul. Poate fi vorba de dureri si de eliminarea frecventa a unor cheaguri de sange in loc de fluxul menstrual obisnuit. Cand menstrele sunt dificile, se pierde mai mult sange decat in mod normal si este posibila dezvoltarea unei anemii, care, la randul ei, poate spori senzatia de oboseala sau poate duce chiar si la lesinuri. Oricum, specialistii spun ca cu trecerea anilor si cu alcatuirea unei familii, menstrele tind sa fie mai dificile.

    [HP] 2. Controlul medical [/HP]
    Controlul sanatatii cuprinde examinarea unei persoane sanatoase in incercarea de a depista o boala in stadiile timpurii ale acesteia. Controlul este important pentru ca o boala depistata de timpuriu este, de obicei, mai usor de tratat si este mai putin probabil sa creeze probleme importante sau sa duca la moarte. In ultimul deceniu, programul de control al colului uterin a dus la scaderea cazurilor de cancer cervical si a numarului deceselor prin aceasta boala. Exista mai multe teste de control disponibile pe scara larga femeilor. Printre acestea se numara: controlul frotiului cervical, controlul sanilor, alte controale (cum ar fi masurarea tensiunii arteriale, masurarea greutatii corporale sau dozarea colesterolului sanguin)

    [HP] 3. Controlul frotiului cervical (Babes-Papanicolau) [/HP]
    Testul de frotiu cervical (probe prelevate din colul uterin depuse pe o lama) este unul din cele mai importante procedee de control accesibile femeilor. Pe frotiurile cervicale se pot decela celule anormale de la nivelul cervixului celule precanceroase, a caror prezenta impune un tratament pentru a preintampina evolutia cancerului. Cancerul se poate dezvolta in colul uterin, dar, din fericire, majoritatea cancerelor de col pot fi prevenite, deoarece medicii pot sa identifice anomaliile celulare de la nivelul colului inainte ca acestea sa devina canceroase.

    [HP] 4. O consultatie de rutina  [/HP]
    Medicul te va intreba despre orice schimbari semnificative in cilcul menstrual, de exemplu, sangerari intre menstre sau dupa un contact sexual. Ti se vor mai pune intrebari despre alte boli, despre posibilitatea unei sarcini (deoarece unele menstre dificile pot fi de fapt un avort) si despre contraceptie. De exemplu, la unele femei menstrele dificile pot fi cauzate de un dispozitiv intrauterin (sterilet). Medicul iti poate face un examen abdominal sau vaginal pentru a stabili daca nu cumva uterul este marit sau implicat intr-un alt proces patologic asociat. 

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here