De unde stii ca se satura

    Foto: Shutterstock

    Una dintre principalele preocupari ale proaspetelor mamici care isi alapteaza bebelusii este legata de faptul ca nu pot stii exact daca micuti se satura cu lapticul de la san, pentru ca nu exista nicio modalitate de a afla cu exactitate ce cantitate de hrana primeste sugarul la fiecare masa.

    Cea mai usoara modalitate prin care poti afla daca bebelusul s-a saturat cu laptele primit de la sanul tau este sa monitorizezi timpul scurs pana la urmatoarea alaptare. Daca trec mai mult de trei ore intre mese, inseamna ca micutul a avut parte de o infruptare pe cinste. De asemenea, daca iti vei cantari bebelusul in fiecare seara, vei observa daca ia sau nu in greutate, asa cum ar fi normal, conform indicatiilor pediatrului. Trebuie retinut faptul ca fiecare individ este unic, ceea ce inseamna ca orice bebelus este diferit de ceilalti si, prin urmare, exista copii mai pofticios i decat altii, indiferent de cat de des sau mult ar fi hraniti. Ar putea trece cateva saptamani de la momentul in care incepi sa-ti alaptezi micutul si pana la momentul in care vei deveni mai increzatoare in faptul ca bebelusul se satura cu laptele de la sanul tau.

    Cei mai buni indicatori…

    In general, urmatoarele semne reprezinta buni indicatori ai faptului ca micutul primeste suficient lapte:
    Bebelusul murdareste scutecul aproape dupa fiecare masa (in mod normal, sugarul murdareste aproximativ sase, opt scutece intr-un interval de 24 de ore).
    Copilul castiga in greutate conform indicatiilor primite de la medicul pediatru.Cel mic pare fericit dupa fiecare masa, elibereaza sanul fara ajutor si doarme apoi pentru o lunga perioada de timp, aproximativ trei, patru ore.


    SFAT SUPERBEBE

    Daca ai impresia ca bebelusul tau nu primeste o cantitate suficienta de lapte de la san, la fiecare masa, cel mai indicat ar fi sa ceri sfatul medicului pediatru.
    Este foarte important sa stabiliti daca exista sau nu o problema de alimentatie, pentru a putea fi rectificata.
    Printre cauzele unei alimentatii insuficiente se numara micile probleme de sanatate prin care poate trece cel mic, precum o raceala, o gripa, insotite de febra, nas infundat, dificultati respiratorii, afectiuni ce-l pot impiedica pe cel mic sa suga de la san. De asemenea, trebuie mentionat ca si tu poti fi responsabila, tot din cauza unei probleme medicale, gen astuparea canalului prin care trece laptele.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here