Euroclinic si Superbebe te invata sa fii parinte!

    Incepand cu luna septembrie, revista Superbebe impreuna cu Spitalul Euroclinic Bucuresti va ofera o noua rubrica numita „Scoala parintilor“. Nasterea unui copil este poate cel mai important eveniment din viata oamenilor. Este un amestec de sentimente si de emotii contradictorii uneori. Acest rol este deseori neinvatat suficient… si cum orice rol cere abilitati, indemanari, se poate invata, ca si o arta – Arta de a fi parinte.

    Exista in popor prezumtia ca oamenii stiu instinctiv ce sa faca cu noul venit pe lume, in ciuda evidentelor care arata contrariul si sugereaza ca parintii sunt nesiguri si an xiosi.

    De aceea am numit programul nostru de educatie „Scoala Parintilor“, pentru ca invatam impreuna despre schimbarile petrecute in timpul sarcinii si in travaliu sau la nastere, deopotriva in sens fizic si psihologic, spulberam temerile si angoasele sau frica de necunoscut, iar parintii vor intelege vulnerabilitatea si nevoile bebelusului lor, urgente si care nu se pot negocia. Parintii invata de fapt cum sa traiasca in armonie in trei.

    Temele abordate in lunile viitoare sunt: dezvoltarea embrionului si a fatului in utero, nasterea spontana si operatia de cezariana, masuri naturale de combatere a durerii in travaliu, analgezia peridurala, ingrijiri postoperatorii si postpartum, alimentat ia naturala (alaptarea) si alimentatia artificiala, baia si ingrijirea nou-nascutului. Toate aceste lucruri, ce se constituie in stiinta maternologiei, nu se stiu, dar se invata cu daruire si curaj, cu dedicatie si dragoste pentru pruncul mult asteptat. Recompensa lui va fi un zambet nepretuit!

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here