Protejeaza-ti bebelusul de soare!

    Foto: Shutterstock

    Cei mici par adorabili cu obrajorii imbujorati de la soare, insa, indiferent de cat de sanatos ti s-ar parea, soarele poate cauza serioase probleme pielii sensibile a bebelusilor.

    Razele soarelui pot provoca multe modificari la nivelul pielii, unele dintre ele cu manifestare rapida (bronzul, arsurile solare sau pistruii), iar altele cu efecte intarziate, precum ridurile, petele sau cancerul de piele. Copiii, asemenea oricaror persoane, au nevoie de lumina si aer pentru a creste si a se dezvolta. Dar cum le poti pune in balan ta? Specialistii sunt de parere ca metoda cea mai buna este aplicarea cremelor cu protectie solara pe pielea celor mici, de fiecare data cand acestia iau contact cu razele soarelui. Indi ferent de varsta micutului tau, inainte de a iesi la plimbare cu el, trebuie sa-ti iei cateva masuri de precautie. Caruciorul celui mic trebuie sa-i asigure acestuia protect ie impotriva soarelui printr-o aparatoare umbroasa.

    Desi bebelusul are nevoie sa iasa in fiecare zi din casa, la plimbare, scoate-l la primele ore ale diminetii sau seara dupa ora 18.00, cand soarele nu straluceste atat de puternic. De asemenea, pune-i tot tim pul pe cap o palariuta cu boruri largi care sa-l apere de soare si incearca sa-l tii cat mai mult timp la umbra. Si, bineinteles, nu uita de crema sau lotiunea de protectie solara. Cand vei dori sa alegi cea mai buna lotiune pentru micutul tau, vei constata ca pe piata exista o varietate foarte mare de produse. De aceea, cere sfatul medicului pediatru pentru a te putea orienta mai usor.

    Mai apoi, cumpara lotiunea cu un factor de protectie mai mare de 20, iar pentru a fi sigura ca micutul nu dezvolta vreo iritatie sau alergie, aplica-i foarte putina la incheietura mainii, cu o seara inainte de a o folosi. De asemenea, alege o crema sau lotiune fara miros, pentru ca pielea copilului sa nu fie un loc de bataie pentru insectele venite sa o miroasa.


    SFAT SUPERBEBE

    Trebuie retinut ca lotiunile de protectie solara nu ar trebui folosite pe pielea unui bebelus mai mic de sase luni, deoarece acesta ar trebui sa stea cat mai mult timp la umbra. Crema trebuie aplicata intr-un strat generos si uniform pe pielea micutului, cu cel putin 30 de minute inainte de a-l scoate din casa. Stratul trebuie reinnoit o data la fiecare doua ore si dupa fiecare baie in piscina, daca este cazul. Nu uita si de mainile, urechile, nasul, buzele si zona din jurul ochilor. Acestea sunt zonele cele mai expuse ale corpului si trebuiesc protejate. Pentru buzele bebelusului, oricand este de mare ajutor un strugurel cu factor de protectie solara.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here