Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si visine

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Ai pofta de o prajitura dulce, dar si usor acrisoara? Atunci iti propunem o reteta minunata de prajitura de ciocolata cu visine. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara.

INGREDIENTE:

FOAIA DE ALUAT:

  • 300g pesmet din biscuiti de ciocolata sau de ovaz
  • 75g unt
  • 50g zahar

UMPLUTURA:

  • 325g zahar
  • 50ml apa
  • 375g visine
  • 500g branza mascarpone sau crema de branza
  • 125g faina
  • 175g frisca batuta
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 125ml smantana acra
  • 120g ciocolata alba de menaj
  • 120g ciocolata neagra de menaj

10 portii – 100 minute +4 ore la frigider

Mod de preparare:

  1. Incepeti cu prepararea umpluturii si amestecati intr-un castron 75 g zahar, apa si, visinele, fara samburi.
  2. Fierbeti amestecul la foc mic timp de 5 minute. Lasati-l apoi la racit. Amestecati in alt vas ingredientele pentru foaia de aluat si cand amestecul este omogen, tapetati cu el o tava rotunda cu diametrul de 25 de centimetri. Puneti-o la rece.
  3. Intr-un castron mai mare, amestecati crema de branza (branza mascarpone) cu zaharul si faina. Cand compozitia este omogena, adaugati frisca batuta, sucul de lamaie, vanilia si amestecati-le bine. Puneti apoi, pe rand, cate un ou, batand bine compozitia dupa fiecare. La urma, adaugati smantana acra.
  4. Luati deoparte 250 de mililitri din amestecul obtinut si turnati in el compozitia cu visine. Impartiti compozitia cu branza ramasa in doua parti egale, in doua castroane separate. In unul, puneti ciocolata alba topita, in celalalt, ciocolata neagra topita.
  5. Luati pe rand cu o lingura din cele 3 compozitii (alba, neagra si cu visine) si puneti pe foaia de aluat din tava. La urma, amestecati cu o lingura, pentru a obtine un amestec marmorat. Coaceti prajitura la foc potrivit, pana cand se intareste bine.
  6. Stingeti focul si lasati prajitura in cuptor, cu usa deschisa, inca 30 de minute. Lasati-o la racit si apoi puneti-o pentru 3 – 4 ore la frigider. Puteti orna cu visine proaspete si cu fulgi de ciocolata.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here