INGREDIENTE • 1 piept de pui • 2 felii ceafa de porc • 1 ardei gras • 1 ceapa • 1/2 dovlecel • 2 rosii • 12 frunze de dafin • un varf de lingurita piper asortat (negru, verde, rosu) • 1 lingurita seminte de coriandru • 1 lingurita seminte de fenicul • 1 lingurita sare • 1 lingurita boia dulce • un varf de lingurita de boia iute • 4 linguri ulei de masline • 2 linguri mustar • 250 ml vin rosu
4 portii – 30 minute +o ora la macerat
Incalziti vinul pana la punctul de fierbere si puneti in el la infuzat mirodeniile: piperul, coriandrul, feniculul, sarea, boiaua, uleiul si mustarul. Amestecati ingredientele si cand marinata s-a racit putin puneti in ea carnea taiata in cubulete cu latura de 5 – 6 cm. Tineti carnea in marinata cel putin o ora. Intre timp, curatati legumele si zarzavaturile, taiati-le in cubulete, rondele sau in fasii. Ungeti betele de frigarui cu mustar si insirati pe ele, alternativ, carnea si legumele. Din loc in loc, puneti cate o frunza de dafin. Este bine ca la inceputul si sfarsitul frigaruilor sa fie frunze de dafin. Se prajesc pe gratarul incins, intorcandu-le pe toate partile. Marinata in care a stat carnea se fierbe 15 minute, se paseaza si sosul obtinut se serveste alaturi de frigarui.