Cu burtica la soare!

    Indiferent daca ti-ai planificat sau nu vacanta la mare, trebuie sa fii foarte atenta in ceea ce priveste expunerea indelungata la soare.

    Din cauza modificarilor hormonale care apar in timpul sarcinii, pielea viitoarei mame devine mai fragila si mai sensibila la efectele razelor solare. De aceea, inca din primele saptamani de graviditate, trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului in care lasi soarele sa-ti atinga pielea.

    Pe de alta parte, soarele este o puternica sursa de vitamina D, foarte necesara pentru fixarea calciului in oase. Asadar, daca vei sta la plaja numai in anumite intervale orare si iti vei proteja pielea cu ajutorul cremelor si lotiunilor, te vei putea bucura de o vara insorita minunata.

    Important de mentionat este faptul ca cele mai expuse riscului arsurilor solare sunt gravidele pe a caror piele au aparut deja acele pete inchise la culoare cauzate de modificarile hormonale si de o enzima care produce in exces melanina. Acesta este primul semn care arata sensibilitatea pielii. Pentru a evita neplacerile, ar fi bine sa nu te expui la soare intre orele 10 si 16, cand razele ultraviolete sunt foarte puternice si daunatoare.

    Mai mult, foloseste mereu, chiar daca iesi din casa numai pentru o ora, o lotiune cu grad de protectie impotriva razelor ultraviolete mai mare de 15. Bea foarte multa apa, pentru a-ti pastra in permanenta corpul hidratat, si nu uita sa porti tot timpul o palarie cu boruri largi, care sa-ti protejeze fata si gatul.


    SFAT SUPERBEBE

    In cazul in care te simti rau din cauza caldurii, mai exact iti simti gura uscata, ai dureri de cap si stari de voma, consulta-ti de urgenta medicul, deoarece s-ar putea sa ai insolatie din cauza expunerii indelungate la soare. Inainte de toate, asaza-te la umbra si bea un pahar cu apa, pentru a te rehidrata. Evita orice fel de efort, mai ales daca afara sunt mai mult de 30 de grade Celsius, iar dupa-amiezile de vara torida incearca sa ti le petreci in casa sau in oricare alt loc racoros.


    „Asadar, daca vei sta la plaja numai in anumite intervale orare si iti vei proteja pielea cu ajutorul cremelor si lotiunilor, te vei putea bucura de o vara insorita minunata.“

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here