Cum il protejezi de soare

    Foto:GULIVER

    La inceputul verii, orice parinte trebuie sa acorde o mare atentie protectiei solare, atunci cand vine vorba de ingrijirea bebelusului.

    Lumina solara conTine raze ultraviolete care pot cauza neplaceri, pe termen lung sau scurt, pielii bebelusului. Copiii cu pielea deschisa la culoare se bronzeaza mult mai repede si necesita o ingrijire mai atenta. Pentru cei mici, exista doua modalitati de protectie solara: cremele sau lotiunile cu grad ridicat de protectie impotriva razelor ultraviolete si hainutele. Pentru cea mai buna ingrijire impotriva razelor ultraviolete, alege o lotiune speciala pentru bebelusi, pe a carei eticheta sa fie mentionat gradul de protectie. Pentru siguranta copilului tau, cumpara cremele doar din farmacii sau magazine specializate in produse pentru copii. Mare atentie la lotiunile pentru adulti. Acestea nu se potrivesc pielii sensibile a bebelusilor, deoarece pot produce iritatii. Ori de cate ori iesi cu copilul afara, pune-i pe cap o palariuta, de preferat una cu boruri mari si rotunde care sa-i protejeze fata si gatul. O buna alegere ar fi acele sepcute in stilul legionar, care au un cozoroc in fata si o panza la ceafa care-i protejeaza gatul. Pentru a nu suferi vreo arsura solara, ar fi bine sa-l imbraci pe cel mic cu tricouri cu maneca lunga, insa, avand in vedere temperaturile ridicate din timpul verii, este suficient si unul cu maneca scurta, deoarece umerii se bronzeaza cel mai repede si trebuie protejati.



    SFAT SUPERBEBE

    Pana la varsta de un an, cei mici se vor plimba numai in carucior. De aceea, cumpara-i copilului tau de la bun inceput un carucior prevazut cu parasolar. In cazul in care caruciorul micutului tau nu are parasolar, cauta in magazine unul universal, care se prinde foarte usor de orice carucior printr-un sistem regulator cu arc. In multe dintre magazinele pentru copii se gasesc, ca accesorii pentru carucioare, niste plase cu rol de protectie impotriva razelor solare.


    „Ori de cate ori iesi cu copilul afara, pune-i pe cap o palariuta, de preferat una cu boruri mari si rotunde care sa-i protejeze fata si gatul.“

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here