Super surpriza: Deliciu cu nuci

    Reteta pentru: 4 portii –70 minute

    Topiti untul intr-o cratita si apoi luati vasul de pe foc. Adaugati zaharul, amestecati incontinuu 5 minute si apoi incorporati, pe rand, galbenusurile. Dupa fiecare galbenus, amestecati bine pentru omogenizarea compozitiei. Adaugati faina in care ati amestecat si praful de copt si nucile macinate. Bateti albusurile spuma si apoi incorporati-le in compozitia preparata inainte, amestecandu-le prin rasturnare, nu prin frecare. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda, cu diametrul de 18-20 cm. Turnati compozitia in tava si coaceti prajitura la foc potrivit, timp de 35-45 de minute. Se face proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta la mijloc, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit 5 minute. Se scoate din tava si se pune pe un platou, se unge deasupra cu gemul de caise trecut printr-o sita si se decoreaza cu nucile nemacinate. Se taie in bucati numai dupa ce se raceste.

    INGREDIENTE 100 g nuci macinate; 125 g zahar pudra; 125 g faina; 3 oua; 100 g unt; 1 lingurita praf de copt; 3 linguri gem de caise; 50 g samburi intregi de nuci.


    SFAT

    Aceasta reteta poate fi preparata numai pentru copiii mai mari de doi ani. Acest lucru deoarece nucile sunt trecute pe lista alimentelor interzise micutilor pana la aceasta varsta. Daca nu sunt bine macinate, cei mici se pot ineca cu samburii de nuca. De asemenea, mare atentie la resturile de coji de nuca ce pot ramane neobservate la curatare. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca nucile pot da reactii alergice, asa ca ar fi bine sa respecti indicatiile de varsta pentru aceasta prajitura.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here