Diagnosticul preimplantational, pentru prima data in Romania!

    Ilustratie: Cosmin Ardelean

    In 2008, MedLife se pregateste sa aduca in Romania, pentru prima data, cea mai noua metoda de testare pentru boli genetice a embrionilor: diagnosticul preimplantational.

    In primele doua luni de la deschidere, Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife a avut peste 2.000 pacienti la toate specialitatile medicale. In cadrul centrului, viitorii parinti pot efectua intr-un singur loc testele necesare pentru diagnosticul

    preconceptional, prenatal si postnatal, iar in cazul existentei unor probleme de fertilitate, feminina sau masculina, au acces la toate metodele de tratament si reproducere.

    MedLife va incepe in acest an testarea procedurilor pentru realizarea diagnosticului preimplantational, cea mai noua metoda de identificare a unor boli genetice pentru embrioni. Pentru a dezvolta aceasta tehnica, MedLife a investit deja in dotarea laboratoarelor de genetica si embriologie cu echipamente de ultima generatie si in ultraspecializarea echipei de medici.

    Diagnosticul preimplantational permite identificarea unor afectiuni sau boli genetice ce pot afecta fatul: anomalii cromozomiale (sindromul Down, sindromul Edwards, sindromul Patau) si boli monogenice cum sunt fibroza chistica, siclemia, anemia Cooley (thalasemia majora) sau boala Tay-Sachs.


    Cezariana, obligatorie pentru femeile insarcinate, cu miopie severa!

    Una dintre afectiunile cel mai des intalnite la femeile insarcinate este miopia. Si nu trebuie deloc neglijata. In special cand boala se prezinta intr-o forma severa. Specialistii recomanda evitarea nasterii pe cale naturala, in favoarea cezarianei. Retina ochiului este atat de subtire, incat, la travaliu, cand se depune un efort suplimentar, aceasta se poate rupe. Tocmai de aceea, oricarei femei insarcinate care stie ca are probleme cu ochii, i se recomanda un consult la oftalmolog in primul trimestru de sarcina.


    Fa-ti testul Papanicolau!

    Pentru a doua oara consecutiv, Romania a marcat „Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin“. Campania are ca scop educarea femeilor pentru prevenirea cancerului de col uterin. Deviza campaniei este menita sa aminteasca femeilor de toate varstele ca o boala grava provocata de tipurile oncogenice ale papilomavirusului uman (HPV) poate fi combatuta prin testare citologica regulata (testul Papanicolau) si prin vaccinare. In Romania, cancerul de col uterin este a treia cauza de deces prin cancer la femei, dupa cancerul pulmonar si cel de san.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here