Ce trebuie să știi despre mingea de travaliu

Foto: www.emmasdiary.co.uk

Vorba aceea, despre mingea de travaliu -numai de bine ar fi de spus! Pe scurt, este un ”intrument” minunat pentru a fi folosit în timpul sarcinii, travaliului și după naștere. Iată ce trebuie să știi despre mingea de travaliu.

O minge de travaliu sau de naștere este o minge gonflabilă, din cauciuc, una care seamănă foarte mult cu cea de gimnastică/de fitness pe care femeia o poate folosi pentru a face exerciții în timpul sarcinii. Utilizarea regulată a unei mingi de travaliu poate face ca procesul de naștere să fie mai ușor și să îmbunătățească șansele de naștere naturală, potrivit momjunction.com (și te poate ajuta mult după naștere pentru a scăpa de kilogramele în plus, precum și pentru tonifiere!).

Beneficiile utilizării mingii de travaliu:

  • Ameliorează durerile de spate și îți îmbunătățește capacitatea de mișcare.
  • Stimulează fluxul de sânge către zona pelvină, unde se află placenta și uterul
  • Oferă contrapresiune perineului și coapselor
  • Oferă un sprijin excelent genunchilor și gleznelor
  • Ajută la reducerea presiunii coloanei vertebrale
  • Poate ușura durerea travaliului și reduce durata travaliului, scurtând prima etapă a travaliului
  • Poate reduce anxietatea și durerea din contracții
  • Ajută la deschiderea mușchilor pelvieni
  • Te ajută să rămâi cât mai mult timp într-o poziție verticală, care ajută la coborîrea bebelușului.
  • Poate corecta poziția bebelușului înainte de naștere.

Cum alegi mingea de travaliu potrivită pentru tine?

Specialiștii susțin că, atunci când este umflată, aceasta ar trebui să fie undeva de 65-75 cm, în funcție de înălțimea ta (de exemplu, dacă ai 175 cm și peste, cea mai potrivită este cea de 75 cm). Când stai pe minge, cu tălpile trebuie să ai stabilitate din plin pe podea, iar șoldurile trebuie să fie mai sus decât genunchii.

Probabil este o idee bună să alegi o minge și în funcție de brand, de review-urile altor mame care au folosit.

Mingea de naștere se dezumflă de obicei cu timpul și poate fi umflată folosind o pompă de aer. (Notă: Statul cu genunchii mai sus decât șoldurile poate perturba poziția fătului și poate duce la travaliu prelungit și dureros). Unele mingi de naștere au o zonă specială antialunecare.

Atunci când folosești pentru prima dată mingea, ar fi bine ca cineva să te țină de mână sau să te sprijine de la spate atunci când te așezi, mai ales dacă ești în ultimul trimestru de sarcină.

Când te așezi, mingea trebuie să fie amplasată pe covor, nu pe podea.

Ideal ar fi să începi să folosești mingea de naștere chiar din primul trimestru de sarcină, astfel încât cu 4-6 săptămâni înainte de naștere să ai acest obicei și să-ți fie ușor să o folosești pentru mai mult timp în fiecare zi.

Cele mai simple mișcări pe mingea de naștere este să-ți legeni pelvisul în lateral (stânga-dreapta) sau din față n spate, să faci sărituri ușoare pe minge. Pentru siguranță, poți pune un scaun în față și te poți sprijini cu mâinile de spătarul acestuia.

Poți să vezi aici mai multe exemple de exerciții cu mingea de travaliu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here