Profesorii se pot înscrie în programul național ”Educație prin șah”, care își propune să predea șahul elevilor de clasele a III-a și a IV-a din școlile publice din România

Sursa foto: romania.postsen.com

Profesorii se pot înscrie în programul național ”Educație prin șah”, care își propune să predea șahul elevilor de clasele a III-a și a IV-a din școlile publice din România. 300 de profesori din toată țara s-au înscris în acest program în prima lună de la lansare, potrivit președitelui Federației de Șah, Vlad Ardeleanu. Cursul este gratuit, durează 50 de ore, iar programul oferă și credite profesionale pentru profesorii înscriși.

Programul național ”Educație prin șah”/ Sursa Facebook Educație prin șah

”Proiectul are trei etape, printre care se numără formarea profesorilor, oferirea șahului ca studiu opțional și organizarea de evenimente de șah.(…) Obiectivul pentru primul an este de a forma 3.000 de profesori din școlile publice pentru a educa 50.000 de elevi începând cu noul an scolar 2023-2024” a scris Vlad Ardeleanu.

Șahul are numeroase beneficii ”cum ar fi învățarea disciplinei, a ordinii și a creativității. În plus, șahul sporește capacitatea de concentrare a copiilor și îmbunătățește abilitățile logice și de memorie. Șahul este un “sport al minții”, ceea ce înseamnă că este bun atât pentru adulți, cât și pentru copii. Îi învață pe copii să nu renunțe ușor, să depășească obstacolele și să accepte pierderile și să învețe din ele. În lumea de astăzi, în care totul se mișcă într-un ritm rapid, copiii se străduiesc să se concentreze. Șahul este un antidot puternic, deoarece îmbunătățește capacitatea de atentie a copiilor și îi învață să rămână concentrați pentru mai mult timp” a mai scris Președintele Federației de Șah.

Primul curs de șah acreditat pentru cadrele didactice din învățământul primar a început în data de 11 februarie 2023, cursurile sunt gratuite și nu sunt necesare cunoștințe anterioare speciale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here