Alimentatia gravidei influenteaza poftele copilului

    Foto: GULIVER

    Cercetatorii americani au descoperit faptul ca alimentele consumate de femeile gravide in timpul sarcinii pot influenta preferintele culinare de mai tarziu ale copiilor.

    Aromele mancarurilor consumate de mame se transmit in placenta si, mai tarziu, in laptele de la san si pot avea influente asupra preferintelor alimentare ale copiilor. Potrivit nutritionistilor, aromele alimentelor consumate de femeile gravide ajung la bebelusul din burtica prin intermediul lichidului amniotic, principala lui sursa de hrana in timpul celor 40 de saptamani. De aceea, specialistii recomanda viitoarelor mame sa consume cat mai multe fructe si legume pe timpul sarcinii si alaptarii, daca vor ca micutii lor sa aiba un regim alimentar sanatos. „Cu toate ca sunt multi alti factori implicati, ar fi bine ca mamele sa fie foarte atente la ce mananca“, a declarat Julie Mennella, una dintre coordonatoarele celui mai recent studiu efectuat pe aceasta tema.

    Ca o completare la acestea, oamenii de stiinta francezi au ajuns la concluzia ca bebelusii ai caror mame au consumat bauturi cu aroma de anason in timp ce alaptau si-au manifestat o mare preferinta pentru aceasta planta. Irlandezii au asociat placerea micutilor de a manca usturoi, vanilie, ceapa sau morcovi tot cu mostenirea gustativa transmisa de mama.


    S-a dovedit stiintific ca bebelusilor nu le plac aromele picante. Daca viitoarea mama este obisnuita sa consume alimente picante, pe timpul sarcinii si al alaptarii ar trebui sa renunte la acest obicei.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here