Cum stimulăm în mod natural fertilitatea în cazul unei femei?

Sursa foto: www.drshikhasharma.com

Știai că problemele de fertilitate afectează până la 15% din cupluri? Drumul către a fi părinte poate fi uneori o provocare uriașă, dar să știi că nu ești singur în aceste provocări. Din fericire, există câteva moduri naturale de a-ți crește fertilitatea. De fapt, alegerile alimentare și schimbările stilului de viață pot ajuta la creșterea fertilității. Iată câteva metode despre cum stimulăm în mod natural fertilitatea.

Începe cu alimentația

Mănâncă sănătos și echilibrat, iar acest îndemn ar trebui să fie transformat într-un obicei pe viață. Nu sări peste mese, pentru că programul de mese poate influența negativ calitatea ovulației. Mănâncă legume și fructe din plin. Alege alimente bogate în antioxidanți, precum acidul folic și zincul. Aceștia se luptă cu radicalii liberi din corpul tău, care pot deteriora ovulele, scrie healtline.com.

Un studiu  efectuat pe 232 de femei a arătat că un aport mai mare de folați a fost asociat cu o rată mai mare de implantare a ovulului.

Alimente precum fructele, legumele, nucile și cerealele sunt pline de antioxidanți benefici precum vitaminele C și E, acid folic, beta caroten și luteina. Include în alimentație uleiul de măsline, de nuci, de susan, precum și peștele gras, bogat în Omega 3, precum și alimentele cu proteină vegetală și fibre. Evită alimentele procesate, cele cu indice glicemic ridicat (zahărul, făina albă, produsele de patiserie, sucurile acidulate etc), cele de tipul ”fast-food”, precum și consumul prea mare de carbohidrați. Limitează consumul de carne roșie, precum și de alcool. Consumul de alcool poate contribui la dereglarea ciclurilor menstruale, la scăderea calității ovulației și la creșterea riscului de avort spontan.

Greutatea…la control

Menținerea unbei greutăți optime, sănătoase, este necesară pentru a stimula fertilitatea. Acumularea de kilograme în plus duce la creșterea riscului de infertilitate, susțin specialiștii. Fii activă, dar evită să practici sporturi prea intense, pentru că acestea pot avea un efect negativ în ceea ce privește fertilitatea (există cazuri când se stopează ovulația).

Renunță la fumat și redu consumul de cofeină

Acesta este una dintre primele cauze care o poate împiedica pe femeie să rămână însărcinată, fumatul diminuând semnificativ fertilitatea, crescând și riscul de sarcină extrauterină. Se spune că fumătoarele au nevoie de o perioadă de timp apropae dublă pentru a rămîne însărcinate, față de femeile care nu fumează. De asemenea, specialiștii recomandă ca femeia să limiteze și consumul de cofeină (o ceașcă de cafea pe zi este în regulă).

Evită stresul, pe cât posibil

Au fost evidențiate date care au indicat legătura între stres și infertilitate, precum și între pierderea sarcinii și nivelurile ridicate de stres, în special la începutul sarcinii sau chiar înainte de concepție. A fi cât mai puțin afectată de stres este mai ușor de zis, decât de făcut, cu toate acestea este esențial să cauți echilibrul în toate, să păstrezi o rutină sănătoasă de somn, să ai parte de plimbări dese, să te preocupi mai mult de pasiuni, de activitățile care te ajută să-ți menții mintea relaxată.

Citește și: Evita stresul cand esti gravida!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here