Remedii naturale pentru colicile abdominale

    Bebelusii au adesea dureri abdominale (colici). Acestea sunt forme de manifestare ale meteorismului sau balonarii si rezulta din acumularea gazelor in stomac si intestine, fenomen legat in special de dispepsiile de fermentatie. Pentru calmarea colicilor se folosesc plante cu actiune antispastica si carminativa, care favorizeaza eliminarea gazelor si au in general ca principii active uleiuri volatile. Fructele unor specii din familia Umbelliferae au efecte favorabile in aceste cazuri, fiind folosite sub forma de infuzii care se dau copiilor in functie de varsta.
    Sugarilor li se pot da 2-3 cescute (de 100 ml), iar copiilor de 2-5 ani pana la 2-3 cani pe zi. Astfel, fructele de anason (Fructus Anisi) sau fructele de fenicul (Fructus Foeniculi) se pot folosi sub forma de infuzie cu 6-8 fructe la 100 ml de apa. La fel si fructele de chimion (Fructus Carvi) si fructele de coriandru (Fructus Coriandri) pot fi folosite in infuzii de 1/2 lingurita la 100 ml de apa. In farmacii si magazinele Plafar se mai gasesc si ceaiuri special preparate din plante pentru calmarea colicilor la bebelusi. In afara de acestea, eficient poate fi si ceaiul de musetel (Flores Chamomillae), care poate fi administrat sub forma de infuzie de 1-2 lingurite la cana. Cantitatea se dozeaza in functie de varsta copilului. Efectul florilor de musetel creste in amestec cu anasonul sau feniculul.

    Oboseala la copii

    Daca exista o parte a fetei care tradeaza surmenajul, insomnia si trecerea inexorabila a timpului, aceasta este reprezentata de pleoape. Daca pleoapele incep subit sa se umfle, iar acest efect dureaza mai multe saptamani sau luni, este indicat totusi sa apelezi la sfatul unui medic oftalmolog. Edemele pleoapelor pot fi cauzate de diverse afectiuni. Un astfel de exemplu poate fi o alergie, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente cazuri in care se observa o umflare a pleoapelor. Totusi, in acest caz, umflarea pleoapelor este insotita de mancarimi, roseata si senzatia de nisip in ochi. Daca motivul este o alergie, cauza poate fi locala, urmare a folosirii unor cosmetice, a fumului sau a ojei, sau generala, existenta unor alergii alimentare. Un alt motiv ar putea fi acela ca suferi de conjunctivita, numita popular „urcior“. Aceasta este cauzata de un microb si ca rezultat apare inflamatia pleoapei. Cu ajutorul unguentelor cu antibiotice, aceasta inflamatie trece in cateva zile. Un alt motiv pot fi bolile renale sau tiroidiene. Sunt cazuri mai rare si numai medicul este cel care va stabili un diagnostic. Inflamatia pleoapelor poate fi provocata de o proasta digestie sau de plansul indelungat. Chiar si dupa o noapte de somn, ochii au nevoie de revigorare. Pentru a scapa de „ochelarii negri“ care camufleaza pleoapele umflate, incearca sa folosesti urmatoarea reteta: ceaiul negru, bogat in tanin, „trage“ apa care stagneaza in tesuturi. Cel mai bine este sa se aplice pliculete de ceai, dupa ce au fost cufundate in apa incalzita, racite putin, direct pe pleoapele inchise. Laptele, folosit in comprese reci, timp de zece minute, face adevarate minuni. Nu se cunoaste exact efectul acidului lactic, al glucozei sau al calciului asupra ochilor. Albastrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populara de „sparge ochelari“, se folosesc maruntite in amestec cu roua sau apa de ploaie, sub forma de comprese. Au efect astringent si calmant. Susanul se foloseste prin aplicarea unui saculet cu seminte direct pe pleoape, timp de 15 minute. Are efect relaxant.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here