Test ce indica riscul de depresie postnatala

  Cercetatorii californieni au descoperit ca masurarea concentratiei unui anumit hormon in timpul sarcinii poate indica, cu o precizie de 75%, sansele ca o femeie sa sufere de depresie postnatala. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au masurat concentratia un hormon produs de placenta catre a doua jumatate a perioadei de sarcina, in cazul a 100 de gravide.

  Testarea pare a fi si mai precisa in cazul viitoarelor mame care manifesta deja anumite simptome depresive. Evaluarea se face pe baza unui test de sange ce trebuie efectuat intre a 23-a si a 26-a saptamana de sarcina cand concentratia respectivului hormon inregistreaza cel mai ridicat nivel.

  Printre factorii de risc ce pot contribui la declansarea depresiei postnatale, specialistii mentioneaza cel mai adesea lipsa sustinerii familiale, neincrederea in sine, anxietatea si stresul din timpul sarcinii.

  Prin descoperirea lor cercetatorii spera ca se vor putea imbunatati metodele de tratament in cazul femeilor care manifesta tendinta de a suferi de depresie dupa nastere.

  Depresia postanatala afecteaza una din doua tinere mame, dar adesea nu este corect diagnosticata. Se pare ca cele mai afectate sunt mamele de baieti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here