Sportul in timpul sarcinii

  Foto: dailymail.co.uk

  Sunteti insarcinata si nu stiti ce sport sa practicati si ce precautii sunt necesare pentru a nu va face rau dumneavoastra sau bebelusului?

  Activitatea fizica este recomandata in timpul sarcinii, mai ales pentru a preveni eventuale probleme cu spatele. Prin urmare, daca nu ati facut sport pana acum, sarcina este o oportunitate de a introduce unele miscari si o plimbare in viata de zi cu zi, fiind un mijloc ideal pentru relaxare.
  Daca practicati un sport inainte de sarcina puteti continua, cu exceptia cazurilor in care poate fi periculos pentru copil. In orice caz, trebuie sa faceti totul cu moderatie.

  Practicarea regulata a unor exercitii fizice va poate ajuta sa faceti fata tensiunilor la care este supus corpul in timpul sarcinii si nasterii. Circulatia sangelui, mai buna oxigenare, un echilibru nervos sunt beneficiile unei activitati sportive usoare in timpul sarcinii. De asemenea, se pot atenua durerile de spate, crampele de la picioare si constipatia.

  Sportul este bun si pentru copil: in timpul exercitiilor, fluxul sanguin este la maxim, dezvoltarea copilului derulandu-se la nivel optim. Copilul se foloseste de endorfinele cu efect euforic, secretate in timpul exercitiului. In contrast, endorfinele eliberate dupa sport au un efect linistitor atat pentru mama, cat si pentru copil.

  Participarea la un grup de pregatire a sarcinii este de asemenea o ocazie de a intalni si alte viitoare mame. In cele din urma, sportul va ajuta sa va regasiti silueta dupa o nastere.

  Activitati recomandate

  Gimnastica prenatala: exercitii de respiratie, exercitii musculare, exerciii de relaxare practicate in mod regulat timp de 5-10 minute pe zi pregateste nasterea, ajuta la intarirea pieptului, relaxeaza articulatiile si activeaza circulatia.
  Mersul pe jos este cel mai bun sport pentru o femeie insarcinata, ajutand la digestie. Este ideala o plimbare pe jos zilnica, timp de o jumatate de ora deoarece ajuta la absorbirea a 25% din oxigenul suplimentar necesar femeii gravide.
  De asemenea, inotul este cel mai recomandat sport pentru femeile grvide; tonifiaza mai multe grupe de muschi si amelioreaza rezistenta psihica. Corpul este sustinut de apa, riscul accidentului muscular este minimalizat si femeia gravida se simte linistita. La fel de indicata in timpul sarcinii este si gimnastica in apa.

  Sporturi care trebuie evitate in timpul sarcinii

  Unele sporturi cum ar fi echitatia sau ski-ul trebuie evitate odata cu luarea in greutate deoarece echilibrul corpului se modifica. In general, toate sporturile care implica un risc de lovire (ciclismul, plimbarea cu rolele) sau gesturi mai violente (tennis, arte martiale, aerobic) trebuie evitate. Mai bine le inlocuim cu jogging-ul sau mersul pe jos.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here