Somn linistit pentru bebelusul tau

  Foto: Shutterstock

  Somnul este unul dintre punctele esentiale de echilibru. La copil, in timpul somnului profund, organismul secreta hormonul cresterii. Este importanta crearea unei rutine de somn care sa linisteasca bebelusul si sa ii asigure un somn odihnitor.

  Multi parinti se lovesc de probleme legate de somnul bebelusilor lor, care adorm greu sau se trezesc in toiul noptii. Faptul de a adormi inseamna pentru un copil mic sa se despar ta de mama si de tata. De aceea este bine sa creezi chiar din primele saptamani de viata un ritual de somn in care sa va aiba aproape pe tine si pe ta tal lui. Ritualul trebuie sa fie placut si, foarte important, trebuie respectat in fiecare seara. Copilul se va simti in siguranta: va avea certitudinea ca in fiecare seara mama si tata sunt acolo, il alinta si ii spun noapte buna si ca totul se afla sub control. Incearca sa instaurezi un ritual fix pe care copilul sa il recunoas ca si sa il asocieze cu momentul relaxarii dinainte de culcare. Un cantec de leagan si ope ratiunile de curatenie pot fi un bun semnal pentru copil. Poti sa incepi rutina somnului cu baita de seara a micutului si ai grija sa alegi un gel de baie care sa il ajute sa se relaxeze.

  Dupa baita nu uita masajul! Foarte important pentru sanatatea bebelusului este totodata si un moment de mare intimitate intre voi. Este important sa il faci cu miscari usoare si calme si sa folosesti o lotiune placuta si fina pentru a nu brusca bebelusul. Un scutec curat, o poveste sau un cantec de leagan vor fi apoi de ajuns ca micul poznas sa intre in lumea viselor. Incearca mereu sa il asezi in patutul lui cand e inca treaz si lasa-i timp sa adoarma singur. Daca se misca sau gangureste nu inseamna neaparat ca vrea sa fie luat in brate. Este bine sa astepti sa vezi ce se intampla, pentru ca bebe poate adormi singur fara ajutor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here