25% dintre scolari sufera de tulburari de vedere

  Primul control trebuie facut la 6 luni, apoi la 3 ani, inainte de scoala dupa care la fiecare doi ani. Tulburarile de vedere trebuie diagnosticate si corectate. Acestea pot afecta abilitatile de invatare, performantele fizice s chiar increderea in sine.

  Potrivit specialistilor Bausch & Lomb, parintii sunt cei care trebuie sa observe primele semne care pot indica nevoile mai speciale ale copiilor in ceea ce priveste vederea. Nu ezita sa intrebi pediatrul sau medicul oftalmolog daca ai motive de ingrijorare legate de vederea copilului tau.

  Tulburarile minore se pot corecta foarte usor cu ochelari. Orice alte tulburari de vedere sau afectiuni care nu pot fi corectate cu ochelari sau lentile de contact – pot fi observate de catre parinti sau descoperite in cadrul examinarilor oftalmologice precoce.

  Potrivit departamentului ce studiaza dezvoltarea vederii din cadrul Colegiului american de optometrie, aproximativ 25% dintre copii scolari din SUA necesita corectarea vederii.

  Iata cele mai frecvente tulburari de vedere:

  • Miopia afecteaza vederea la distanta. Copilul tau poate sa citeasca relativ usor, dar se va forta sa vada obiectele de pe terenul de joaca situate la distanta.
  • Hipermetropia determina vedere necalara la toate distantele. Un copil cu hipermetropie se chinuie sa vada clara un obiect, fie el aproape sau la distanta.
  • Astigmatism este o tulburare de vedere in general mostenita si care face ca toate imaginile sa fie neclare, deoarece razele de lumina nu se pot focaliza uniform in ochi. Atat obiectele de aproape cat si cele de la distanta pot fi in mod egal percepute distorsionat.

  Aceste trei tulburari de vedere pot fi usor corectate cu ochelari sau lentile de contact.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here