Sarcina de Sarbatori

    De cantitatea si, mai ales, de calitatea alimentelor consumate de gravida depinde buna dezvoltare a fatului. De Sarbatori lucrurile o iau uneori razna.

    Alimentatia in timpul sarcinii nu este cu mult diferita de cea de dinainte de a fi ramas gravida. Totusi, este bine sa manifesti o atentie speciala si in privinta calitatii hranei. Alimentatia unilaterala, capricioasa, pe baza unor alimente preferate este daunatoare, deoarece produce carente organismului. In prima parte a sarcinii, cand apar greturi si, uneori, chiar varsaturi, gravida trebuie sa manance putin si des, cu precadere alimente usoare, pe care le tolereaza, trebuind sa consume multe lichide. Este valabil, cu atat mai mult cu cat de Sarbatori, de regula, se mananca mult. Mai ales daca esti in partea a doua a sarcinii cand tulburarile digestive dispar, exista posibilitatea sa manifesti o pofta de mancare remarcabila, careia nu este bine sa-i dai frau liber. Femeile care inainte de sarcina respectau un regim alimentar dictat de vreo afectiune digestiva (colita, colecistita) isi vor adapta regimul alimentar, tinand seama de intoleranta pe care o au la anumite alimente si de indicatiile medicului. Cele care sufera de constipatie trebuie sa consume mai multe cruditati, care ajuta la evacuarea intestinului. Se mai pot folosi ceaiuri laxative, ulei de parafina, laxative usoare, dar in niciun caz purgative drastice, care pot declansa un avort.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here