Sarcina: A noua luna – Saptamana 39

  [PARAG]
  [HP] Tu [/HP]
  Contractiile se accentueaza. Devin regulate, mai lungi si mai intense decat cele resimtite pana atunci. Daca tin mai mult de trei secunde si survin la fiecare cinci minute timp de o ora este momentul sa pleci la maternitate. De asemenea, ruptura apei implica plecarea imediata la maternitate indiferent ca este zi sau noapte, cu sau fara contractii pentru ca din momentul in care se rup membranele, copilul nu mai este protejat impotriva infectiilor.
  [PARAG]

  [PARAG]
  [HP] Bebelusul tau [/HP]
  Brate si picioare indoite ca la o broscuta, fata intoarsa catre coloana ta vertebrala si spatele spre fata, el este gata de marele voiaj. In cateva ore ar trebui sa ajunga in bratele tale.
  [/PARAG]

  [SFAT]
  [HS] De stiut [/HS]
  Fii pregatita cu toate documentele necesare pentru internare pentru a putea termina formalitatile de internare cat mai repede cand se declanseaza nasterea.
  Bagajul trebuie sa fie pregatit, cu toate cele necesare atat pentru tine cat si pentru copil.
  Igiena este foarte importanta la nastere. Indiferent ca nasti normal sau prin interventie cezariana, procedurile medicale presupun atat epilarea definitiva a zonei pubiene cat si o clisma pentru curatarea sistemului digestiv.
  [/SFAT]

  [PARAG]
  [HP] Meconiul. Cordonul ombilical [/HP]
  In acest stadiu, bebe inghite lichid amniotic si incepe sa produca reziduri ce poarta denumirea de meconiu. Meconiul este o substanta lipicioasa ce reprezinta, de fapt, primele scaune ale copilului imediat dupa nastere. Altfel spus, „primul sau caca”.
  Cordonul sau ombilical care pana in prezent a transportat elemente nutritive de la placenta la copil masoara in jur de 50 cm lungime si 1,3 cm latime. Cum copilul ocupa tot spatiul din uter se intampla adesea ca şi cordonul ombilical sa se infasoare in jurul sau. Fiind foarte elastic nu pune, cel mai adesea, nicio problema. Totusi exista cazuri cand copilul se naste cu cordonul in jurul gatului. Stai linistitia, medicii stiu cum sa se descurce in prezent cu astfel de situatii.
  [/PARAG]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here