Sarcina: A noua luna – Saptamana 36

  [PARAG]
  [HP] Tu [/HP]
  Oboseala ti se citeste din ce in ce mai mult pe fata. Cu cele 10, 15 sau poate chiar mai multe kilograme in plus, probabil ca te simti enorma pentru ca toate aceste kilograme corespund greutatii bebelusului, uterului, lichidului amniotic, placentei si cresterii in volum sanguin cat si cresterii sanilor tai. Ai senzatia ca abdomenul tau se rupe de corp. Este mai mult decat probabil ca te doare spatele si ca s-a modificat curbura coloanei tale verticale.
  [/PARAG]

  [PARAG]
  [HP] Bebelusul tau [/HP]
  Laguno a disparut aproape de tot. Fetusul continua sa creasca si sa ia in greutate aproximativ 250 g si 1,5 cm pe saptamana. Copilul masoara 46,5 cm si cantareste in jur de 3 kg. In cursul acestui trimestru, copilul a primit anticorpii necesari pentru a fi protejat impotriva maladiilor pe care este posibil sa le fi avut tu si beneficiaza de imunitatea vaccinarilor pe care le-ai primit tu.
  [/PARAG]

  [SFAT]
  [HS] De stiut [/HS]
  In principiu, in aceasta saptamana medicul va face o cunsultatie in cadrul careia se va asigura ca bebelusul este dezvoltat corespunzator si va verifica daca este aflat in pozitie buna pentru nastere si daca bazinul tau ii va permite copilului sa se nasca pe cale naturala. Este posibil sa ti se ceara sa iti faci o noua analiza de urina. Bebelusul poate sa soseasca in orice moment asa ca asigura-te ca ai bagajul pentru maternitate pregatit cat si toate documentele de care ai nevoie conform reglementarilor sanitare. Trebuie sai ai documentele medicale referitoare la monitorizarea ta medicala pe parcursul sarcinii, bilantul starii de sanatate, ecografiile, cartea de identitate, Rh-ul, grupa sanguina. Discuta in privinta modalitatii preferate de nastere.
  [/SFAT]

  [PARAG]
  [HP] Stomacul tau se ingusteaza [/HP]
  Vei nota miscari importante ale copilului tau in saptamana 36. Aceasta se intampla deoarece copilul a crescut foarte mult si are din ce in ce mai putin spatiu pentru miscare. In plus, in jurul corpului sau se formeaza straturi de grasime. Pe de alta parte pielea sa devine tot mai rozalie. In acest moment, micutul se poate intoarce si-si poate pune capul in colul uterului. Copilul poate sa depaseasca 50 cm in lungime.
  [/PARAG]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here