Sarcina: A saptea luna – Saptamana 30

  [PARAG]
  [HP] Tu [/HP]
  Trebuie sa fii foarte vigilenta daca nu vrei ca bebelusul sa se nasca mai devreme decat este cazul. Chiar daca spui ca este foarte greu, evita stresul si surmenajul, nu cara lucruri grele si nu sta prea mult in picioare. Odihneste-te, menajeaza-te si cere ajutorul partenerului tau de viata cat si intregii familii sau prietenilor. Uterul a atins aproape volumul maxim, dar este posibil sa constati ca vei respira mai usor caci bebe coboara si apasa mai putin cavitatea toracica. Sanii tai pot secreta o substanta galbuie. Este colostrul.
  [/PARAG]

  [PARAG]
  [HP] Bebelusul tau [/HP]
  Daca este baiat, testiculele viitorului bebelus coboara in scrot. Daca este fata, are ovocite de prim ordin, care la pubertate vor evolua in ovocite de al doilea rang, care, apoi vor putea fi fecundate. Fetusul masoara 37 cm si cantareste 1,500 kg. Daca nu s-a intamplat pana acum, e posibil ca micutul sa ia pozitia cu capul in jos. Creierul se dezvolta rapid si il antreneaza sa deschida ochii si sa respire. Miscarile copilului sunt din ce in ce mai ample si impresionante. Cand se intoarce, intregul abdomen ti se deformeaza. Copilul continua sa isi suga degetul mare. Este posibil ca la nastere acest deget sa fie putin iritat din aceasta cauza.
  [/PARAG]

  [SFAT]
  [HS] De stiut [/HS]
  Iti lipseste tonusul? Mananca un kiwi pe zi. Ii va furniza organismului tau doza cotidiana optima de vitamina C. Poti intra in concediu de maternitate daca medicul tau considera ca este necesar. Cum copilul tau este foarte mare, la ecografie nu se vede in intregime.
  [/SFAT]

  [PARAG]
  [HP] Mai multa grasime pe piele (vernix)[/HP]
  Bebe continua sa creasca, in parte pentru ca pe pielea sa se adauga vermix, acea grasime care il ajuta sa regleze temperatura corporala si pastreaza caldura chiar si dupa nastere. Dupa aceasta saptamana, pielea bebelusului nu va mai fi atat de grasa, ci mult mai neteda.
  [/PARAG]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here