Sarcina: A saptea luna – Saptamana 28

  [PARAG]
  [HP] Tu [/HP]
  Chiar daca nu ai suferit pana acum de o astfel de problema, pot sa apara varice pe membrele inferioare, ca si o senzatie de picioare grele, deoarece circulatia sangelui catre inima se face mai greu. Uterul masoara 28 cm si apasa pe celelalte organe pe masura ce creste in dimensiune. Poti scapa de senzatia de picioare grele punand comprese cu apa rece. Ritmul tau cardiac se accelereaza cu 12 batai in plus pe minut fata de normal si este posibil sa te simti uneori incomodata de miscarile foarte puternice ale bebelusului. Este posibil sa te simti foarte obosita pe toata perioada zilei pentru ca se ard caloriile din ce in ce mai rapid.
  [/PARAG]

  [PARAG]
  [HP] Bebelusul tau [/HP]
  Corpul sau incepe sa se rotunjeasca. Miscarile respiratorii sunt coordonate si temperatura sa interna se autoregleaza. Testiculele micului baiat coboara acum in vintre. Bebe masoara 35 cm si cantareste 1,150 kg. Este posibil sa se fi intors deja cu capul in jos. Parul si unghiile continua sa cresca.
  [/PARAG]

  [SFAT]
  [HS] De stiut [/HS]
  Supravegheaza-ti picioarele in timpul noptii pentru a facilita circulatia sanguina. Poti sa incepi sa iti pregatesti camera bebelusului.
  [/SFAT]

  [PARAG]
  [HP] Maturizare cerebrala si o profunda legatura cu mama [/HP]
  Copilul tau creste din ce in ce mai mult in greutate. Are acum 28 de saptamani este timpul sa se produca un strat de grasime sub piele. In plus, simturile sunt tot mai dezvoltate si cortexul cerebral a evoluat pana in punctul in care fetusul poate deveni constient! In saptamanile ce vor veni, sistemul nervos se va dezvolta pana la cel al noului nascut. Noile studii sustin ca incepand cu cea de-a 28-a sapamana de viata intrauterina, fetusul devine constient de ceea ce il inconjoara. O saptamana sau doua mai tarziu si poate avea capacitatea de a memora.
  Se stie ca in acest moment al sarcinii, copilul tau incepe sa se familiarizeze cu vocea ta. O recunoaste si chiar raspunde la acest stimul asa cum o poate face si la muzica. Cercetatorii au descoperit si ca daca o melodie a fost ascultata de mai multe ori, fetusul are capacitatea de a o recunoaste si chiar sa ii urmeze ritmul. Acest lucru demosntreaza ca memoria pe termen lung functioneaza inca înainte de nastere. Muzica placuta si calma il poate destinde asadar pe bebelusul tau.
  [/PARAG]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here