Romania detine locul intai in Europa la numarul de nasteri inregistrate in randul minorelor

  Foto: GrupRC

  Numai in 2009, din o mie de femei care au nascut, 43 nu ajunsesera la varsta majoratului, potrivit unui studiu UNICEF. Tinerele care ajung sa poarte o sarcina la varste fragede provin, in general, din familii dezorganizate, care traiesc mai ales in mediul rural.

  Cazurile de adolescente care au devenit mame s-au inmultit dupa Revolutie, ajungand la o medie de 8.500 pe an, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Mai mult, a scazut si limita de varsta a fetelor care nasc inainte de majorat.

  Un caz care a socat intreaga tara a fost al unei fete de 14 ani, din Brasov, care se prostitua si a fost infectata cu HIV. In septembrie 2008, minora a nascut prematur un baietel, infectat, la randul lui, cu HIV.

  In august 2008, o fetita de 13 ani din Prahova si iubitul ei de 16 ani au devenit parintii unui baitel. in aceeasi luna, o adolescenta de 16 ani dintr-o comuna brasoveana, a nascut siamezi dupa ce a avut o relatie sexuala cu varul sau primar.

  In 2007, presa a scris despre cazul unei minore de 13 ani, din Codlea, care a nascut intr-un centru de plasament. Tatal bebelusului, un adolescent de 15 ani, era si el internat in acelasi centru.

  In ianuarie 2007, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Buzau, ajutati de un pluton de mascati, au descins in comunitatea de rromi din Ramnicelu, pentru a ridica doua minore insarcinate. Una dintre fete, in varsta de 12 ani, era insarcinata in luna a noua, iar cealalta, de 13 ani, era insarcinata in luna a saptea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here