Parteneri de joaca

    Dorinta si curiozitatea copilului de a intra in relatie cu cei de varsta lui si de a cauta alti copii cu care sa se poata juca reprezinta o nevoie fundamentala pe care este capabil sa o exprime inca de mic, imediat ce incepe sa faca primii pasi.
    Jocul reprezinta modalitatea lui de a explora lumea fizica si sociala in care traieste.
    Curiozitatea il determina sa se joace cu aproape orice. Relatia cu cei din jur este o sursa de modele de comportament foarte necesara copilului.
    Jocul este pentru cel mic si un mod de a-si exprima emotiile si sentimentele, contribuie la formarea constiintei lui morale si sociale, il stimuleaza sa gaseasca solutii noi si ingenioase si ii faciliteaza adaptarea. In jurul varstei de 2 ani, copilul incepe sa imite, in jocuri, comportamentele observate la adulti.
    Exploreaza obiectele din jur, experimentand diferite lucruri.
    El se joaca alaturi de alti copii si, din cand in cand, se poate opri sa observe jocul partenerilor. Momentele de observatie sunt, de fapt, tot un fel de participare la jocul altora. Posibilitatea de a coopera cu ceilalti copii si de a se concentra la jocul colectiv se dobandeste in timp. Spre varsta de 3 ani, copilul incepe sa intre treptat in relatie cu copiii din jur si se joaca impreuna. Jocul cu amicii este o cale importanta pentru copil de a deprinde reguli sociale.
    El invata sa imparta lucrurile cu partenerii si sa isi astepte randul. In timp, copilul incepe sa participe la activitati simple de grup alaturi de alti copii.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here