O noua tendinta in ingrijirea sanatatii

    test

    In ultimele doua decenii, atat medicii, cat si pacientii s-au bucurat de numeroasele schimbari si imbunatatiri in ceea ce priveste ingrijirea sanatatii.

    In lumea stiintei au aparut numeroase realizari inovatoare, bazate pe cercetari care scot in evidenta eficienta diferitelor tratamente noi. Multe din exemplele de succes combina ideile antice cu cele moderne, care, s-a observat clar, atrag mult mai mult publicul.

    Folosirea terapiei cu lumina in medicina are o istorie indelungata. Prima sursa de lumina folosita in fotomedicina a fost lumina solara. Chiar si in Egiptul antic, lumina soarelui era folosita pentru tratamente medicale. Mai tarziu, Hipocrat a vorbit despre folosirea luminii in tratarea diferitelor boli. Desi la acea vreme nu existau explicatii stiintifice, medicii romani si arabi au introdus terapia cu lumina ca practica medicala curenta. Astazi, se stie ca organismul uman transforma lumina in energie electrochimica, ce activeaza un lant de reactii biochimice in interiorul celulelor, stimuland metabolismul si intarind sistemul imunitar al intregului organism.

    La Inceputul anilor ,80, o echipa de oameni de stiinta a descoperit importanta luminii polarizate policromatice, iar mai tarziu a fost creat un sistem de terapie cu lumina.

    Terapia cu lumina poate fi folosita atat ca tratament complementar, impreuna cu metode medicale conventionale, cat si ca monoterapie, dar numai in anumite cazuri. Acest gen de terapie poate imbunatati microcirculatia, armoniza procesele metabolice, intari sistemul imunitar, stimula procesele regenerative si reparatorii ale intregului organism, accelera vindecarea plagilor si alina durerea sau reduce din intensitatea acesteia. Terapia cu lumina nu se limiteaza doar la tratarea pielii, ci are un efect benefic asupra intregului organism. Lumina actioneaza intr-un mod natural, sprijinind capacitatile de regenerare ale corpului, ajutandu-l astfel sa isi declanseze propriul potential de vindecare. Terapia cu lumina a fost acceptata ca o noua forma de tratament profilactic, o noua metoda de terapie si recuperare in lume.


    INFO

    Cu 100 de ani in urma, medicul danez Niels Ryberg Finsen a pus bazele terapiei moderne cu lumina. In 1903, i s-a decernat Premiul Nobel in medicina pentru activitatea sa in domeniul terapiei cu lumina. Finsen a creat primul aparat care sa genereze artificial lumina asemanatoare razelor solare si a obtinut rezultate extraordinare in tratarea pacientilor cu o forma speciala de tuberculoza a pielii.


    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here