Nu renunta la ingrijirea cosmetica!

    Foto: Shutterstock

    Aspectul sanatos si ingrijit al femeii gravide ii ofera, pe langa beneficiile confortului fizic pe care il simte, si un confort psihic, de o importanta majora, atat pentru ea, cat si pentru sanatatea bebelusului din burtica.

    Nu degeaba se spune ca femeia insarcinata este mai frumoasa si mai radioasa decat oricand. Cu toate acestea, nu trebuie sa renunte nicio clipa la gesturile de ingrijire, atat de familiare inainte de a ramane insarcinata. Insa, este nevoie de precautie, caci produsele cosmetice trebuie alese cu grija, astfel incat sa nu influenteze negativ dezvoltarea fatului. Din pricina schimbarilor hormonale, pielea viitoarei mame devine mult mai fragila, de aceea are nevoie de o ingrijire delicata.

    Folosirea cremei sau a laptelui cu efect hidratant (speciale pentru gravide) este necesara. Zonele cu predispozitie la aparitia vergeturilor trebuie masate zilnic, cu o crema preventiva, care sa sporeasca elasticitatea pielii. Nu uita sa folosesti o crema speciala pentru fata (e bine sa contina si un ecran de protectie solara), pentru a preveni aparitia mastii gravidice si a acneei. Poti apela la ajutorul fardurilor (daca sunt BIO, e si mai bine), insa fara sa exagerezi.

    Din cauza hormonilor, si parul si unghiile suporta anumite transformari. In general, in timpul sarcinii, parul creste mai repede, devine mai puternic si mai stralucitor, avand o culoare mult mai intensa. Ingrijeste-l cu atentie. Daca obisnuiai sa te vopsesti, o poti face si in continuare, dar e bine sa folosesti o vopsea naturala, fara amoniac (vaporii degajati in timpul vopsitului pot afecta fatul), pe care sa o tii pe par nu mai mult de 20 de minute.

    Dupa nastere, vei avea parte de o pierdere rapida si masiva de par, insa acest fenomen se va regla in timp. Unghiile pot fi mai fragile, rupandu-se usor. Pentru fortificare, poti sa folosesti frecvent ulei de masline, sau o crema cu vitamina A.

    Sfat: In timpul sarcinii nu este cazul sa apelezi la schimbari majore. Tinand cont ca in aceasta perioada, exista un grad de hirsutism (crestere a parului) mai pronuntat, trebuie sa apelezi la metodele clasice de epilare. Epilarea definitiva cu laserul sau cu lumina intens pulsata nu sunt recomandate. Spre sfarsitul sarcinii, glandele sudoripare isi cresc activitatea, de aceea se impune o igiena riguroasa. Un parfum delicat, cu miros proaspat, te va face sa te simti in forma. Si pentru ca micile trucuri de infrumusetare sa aiba efectul dorit, trebuie sa alegi intotdeauna cosmeticele potrivite, aflate in termenul de garantie.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here