Mancarica la borcanel, da sau nu pentru bebe?

    Foto: Shutterstock

    Mancarea pentru bebelusi, gata preparata si ambalata la borcanele a fost si va fi mereu un subiect controversat in randul parintilor. Unii sunt de parere ca este foarte sigura si sanatoasa pentru cei mici, in timp ce altii cred ca nimic nu se compara cu piureul de frcute sau legume preparat in casa.

    Si unii si alti au dreptate, sunt de parere specialistii. Intr-adevar, nimic nu este mai bun decat mancarea pe care o prepari tu cu mainile tale pentru cel mic. Insa, trebuie sa recunosti, exista si cateva dezavantaje. Trebuie consumata proaspata si necesita ceva timp de preparare, iar in cazul mamelor moderne, foarte ocupate, cateva minute libere pe zi, pot insemna timp petrecut in compania celor mici.

    Mancarea la borcanel, care se gaseste in comert, de obicei poarta sigla marilor producatori recunoscuti pe piata mondiala. Daca acestia nu ar respecta toate normele si standardele europene de preparare si conservare, atunci, nu ar mai fi marii producatori, nu-i asa? De retinut este faptul ca ingredientele folosite pentru mancarea din borcanele sunt atent selectionate si controlate.

    Nu contin conservanti sau aditivi, ingredientele fiind pasteurizate, ambalate in vid si inchise ermetic. majoritatea nu contin coloranti si nu au adaos de zahar, la fel cum sunt imbunatatite cu vitaminele esentiale cresterii si dezvoltarii organismului, precum vitamina C si B1. Nu vrem sa tinem o teorie elogiatoare a mancarii de la borcanel, insa, vrem doar sa te convingem ca merita sa incerci sa-ti folosesti timpul liber intr-un mod mai constructiv, in special cu bebelusul tau.

    Daca vei alege totusi sa-i prepari chiar tu primele piureuri in momentul diversificarii alimentatiei, va trebui sa tii cont de cateva reguli de igiena, absolut necesare. In primul rand, atat ustensilele de bucatarie cat si ingredientele trebuie sa fie spalate si sterilizate.

    Atentie: Cumpara numai borcanele cu mancare ce contine un singur ingredient de baza precum piuree de fructe, de legume sau carnita pasata. daca acestea sunt amestecate, nu mai au aceeasi valoare nutritiva. Hraneste-ti bebelusul dintr-un castronel, nu direct din borcan, pentru a evista imprastierea bacteriilor din saliva in restul continutului. restul de mancare ramasa in borcan poate fi refrigerata pentru cel mult 2 zile. Si, foarte important, inainte de a cumpara un borcanel cu mancare, citeste cu atentie termenul de valabilitate, continutul, valoarea energetica si, chiar daca pare de fite, alege in functie de producator.

    Sfat: Mamicile care aleg sa prepare singure mancarica pentru cei mici, vor avea nevoie de cateva instructiuni si sfaturi ajutatoare. Astfel, pentru prepararea carnitei pasate, inainte de a o fierbe, trebuie sa te asiguri ca ai indepartat toate oasele, pielitele sau grasimile vizibile cu ochiul liber. Apoi se fierbe foarte bine si se paseaza la blender. in cazul fructelor si legumelor, acestea trebuie sa fie foarte bine spalate, curatate de coaja, seminte, acolo unde este cazul, condite sau frunze. Si acestea se fierb la o temperatura ridicata, se lasa sa se raceasca, iar apoi se paseaza.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here