Ligia Deca: În cazul în care copiii au simptome, recomandăm izolarea la domiciliu și urmarea indicațiilor de la medici

Foto: www.mydr.com.au

”În cazul în care copiii au simptome recomandăm izolarea la domiciliu și urmarea indicațiilor de la medici. În acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile” a spus Ligia Deca, ministrul Educației, în cadrul unei conferințe comune de la sediul Ministerului Sănătății, unde Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a declarat că ”spre sfârșitul lunii ianuarie o să intrăm în descreștere” în ceea ce privește sezonul gripal.

Școlile și procesul educațional va reîncepe, începând cu 9 ianuarie. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri, considerăm că după doi ani pandemici elevii trebuie să participe la procesul educațional” a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

În legătură cu creșterea numărului de cazuri de infecții respiratorii, ministrul Sănătății a spus: ”Sezonul gripal este mai rapid în acest an, perioada de maxim al numărului de cazuri s-a decalat. Situația se datorează circulației mai reduse a virusurilor în 2021 și 2022. Durata acestor valuri de infecției este de obicei între 1 și 4 săptămâni. Estimăm că spre sfârșitul lunii ianuarie o să intrăm în descreștere” a spus Rafila, enumerând măsurile care sunt recomandate în această perioadă: evitarea aglomerațiilor, purtarea măștii în spații aglomerate, consultarea medicilor de familie, continuarea vaccinării antigripale.

Ramintim că, ministrul Sănătății a spus că medicii recomandă ca antibioticele să nu fie utilizate în infecţiile virale, iar pacienţii să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe în cazurile medii şi grave. În cazul copiilor răciți ministrul sănătății îi atenționează pe părinți să nu stea ore întregi cu un copil care are o simplă boală febrilă la unitățile de primiri urgențe care sunt supraaglomerate, pentru că riscurile pentru copil sunt astfel mai mari.

Important de știut este că Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista medicamentelor pe bază de ibuprofen, paracetamol şi oseltamivirum (antiviral pentru gripă), potrivit pentru adulţi şi copii. Aceasta poate fi consultată aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here