Fortifica imunitatea copilului tau!

    Sistemul imunitar este foarte important pentru organismul uman intrucat il protejeaza si il fereste de afectiuni precum gripa, raceala sau alte afectiuni ale cailor respiratorii, alergii sau afectiuni ale pielii si are nevoie de ajutor pentru a-ti exercita pe deplin rolul.

    Sistemul imunitar reprezinta complexul de mecanisme de aparare ale organismului fata de agentii patogeni (bacterii, virusi etc.) prin procese precum producerea de anticorpi. La nastere sistemul imunitar al bebelusului tau nu este inca pregatit pentru a-l apara de virusi si infectii si are nevoie de ajutor in acest sens. in plus, pe masura ce creste bebe are nevoie atat de protectie sporita cat si de masuri de fortificare a imunitatii organismului. in primul rand este necesar sa urmezi cateva reguli simple de igiena pentru a-ti feri bebelusul de bacterii si virusi si pentru a-l ajuta sa-si intareasca cat mai repede sistemul imunitar.

    Tine cont de faptul ca majoritatea virusilor si bacteriilor se pot transmite prin atingere si pe calea aerului astfel ca este necesar sa acorzi atentie suprafetelor cu care bebe intra in contact, persoanelor care il ating, dar si calitatii aerului pe care il respira. Astfel, normele elementare de igiena din casa in care locuiti, atat privind curatenia cat si aerisirea si gradul de umezeala, trebuie neaparat respectate. Totodata, trebuie sa limitezi accesul copilului in medii in care ar putea circula virusi (medii aglomerate) mai ales in perioadele in care acestia sunt mai frecventi cum este anotimpul rece. Sigur ca nici o masura nu trebuie sa fie exagerata astfel ca bebelusul nu trebuie in nici un caz izolat si ascuns in casa pentru ca acest lucru nu va avea ca rezultat decat un sistem imunitar nepregatit pentru a face fata agresiunilor.

    Una dintre metodele importante de intarire a sistemului imunitar al unui copil, este alimentatia sanatoasa. Alaptarea reprezinta un avantaj. Prin intermediul laptelui matern bebelusul tau primeste o multitudine de substante nutritive dar si de anticorpi esentiali pentru apararea organismului sau (anticorpi meniti sa-l pazeasca de alergii, diaree, pneumonie, meningita, infectii urinare sau alte afectiuni neplacute). Totodata, orice metoda de hranire a bebelusului ai alege, este important sa respecti regulile de igiena si sa sterilizezi in mod corespunzator toate obiectele pe care le folosesti pentru harnirea celui mic. Daca micutul tau a ajuns deja la varsta diversificarii alimentatiei sau a trecut de aceasta, dieta sa trebuie sa fie echilibrata, bogata in legume si fructe care sa ofere organismului substante nutritive capabile sa fortifice sistemul imunitar. Odihna este si ea un factor important, intrucat oboseala poate slabi imunitatea organismului. Un nou-nascut are nevoie de aproximativ 18 ore de somn pe zi, copiii trecuti de varsta de un an, trebuie sa doarma 12, 13 ore pe zi, iar prescolarii, aproximativ zece ore.

    Sfat: Sistemul imunitar al copilului, la fel ca si acela al adultilor, trebuie sustinut si fortificat in permanenta intrucat sunt situatii in care acesta poate slabi. in plus, trebuie sa tii cont si ca principalele persoane cu care el intra in contact sunt membrii familiei si pentru a proteja copilul, este important si ca acestia sa fie sanatosi. Asadar este important sa iei toate masurile pentru a fortifica atat sistemul imunitar al copilului dar si pe cel al tau si al membrilor familiei tale.

    Alternative la intarirea imunitatii
    Printre metodele de intarire ale imunitatii se numara si vaccinurile recomandate de catre medici. Totusi acestea nu sunt suficiente iar imunitatea are nevoie de sustinere continua. Mai ales in perioadele in care agentii patogeni sunt mai frecventi, precum anotimpul rece, poti opta si pentru preparate cu extracte naturale, menite sa stimuleze cresterea imunitatii organismului pentru o mai buna protectie. Acestea scad riscul producerii unor infectii virale sau a declansarii alergiilor. Foarte important insa este ca inainte de a alege un astfel de preparat pentru copilul tau, sa consulti medicul cu privire la oportunitatea folosirii acestuia.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here