Durerile menstruale

    Durerile menstruale

    Delicatul echilibru hormonal al ciclului menstrual lunar poate fi cu usurinta deranjat de factori precum stresul, o schimbare in regimul alimentar sau in greutate, prea mult sau prea putin exercitiu fizic.

    Problemele menstruale includ cicluri abundente sau dureroase, neregulate sau rare.
    Adesea, nivelurile de hormoni se pot normaliza pe cale naturala, fara medicamente. Cea mai obisnuita problema menstruala este durerea in timpul ciclului (dismenoreea), mai ales la adolescente si femei tinere.

    De cele mai multe ori, in jurul varstei de 25 de ani si dupa o nastere se calmeaza. Durerea, care de obicei incepe chiar inainte de ciclu, dureaza pana la 12 ore si poate fi severa, cu posibil efect negativ asupra vietii cotidiene. Durerea menstruala simtita ca o crampa in abdomenul inferior survine adesea in valuri si poate fi insotita de greata si dureri in sale. Crampele sunt cauzate de contractiile uterului si sunt asociate cu un nivel crescut dintr-o substanta similara hormonilor, numita prostaglandina.

    Un regim alimentar nesanatos si lipsa de exercitiu fizic pot inrautati crampele.Daca incepi sa simti o astfel de durere dupa 40 de ani sau daca apare dupa ani de ciclu fara dureri, este posibil sa fie vorba de o afectiune cum ar fi endometrioza, o boala in care bucati din captuseala uterului sunt impinse in cavitatea pelviana si se asaza pe alte organe.

    In fiecare luna aceste celule se umfla si sangereaza, putand inflama celelalte tesuturi.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here