Cum il imbraci in anotimpul racoros

    Foto: Shutterstock

    De multe ori mamele sunt in incurcatura atunci cand se pune problema sa stabileasca garderoba bebelusului, mai ales daca micutul s-a nascut pe timp de vara si in consecinta nu a fost obisnuit cu frigul.

    Regula de baza de la care trebuie sa pornesi in momentul in care iti faci o lista a hainelor de toamna este aceea ca un copil, chiar daca pare mic si mult mai firav decat un adult nu trebuie infofolit. Altfel spus, cum te imbraci tu, trebuie sa se imbrace si copilul, cu mentiunea ca evident, piesele vestimentare arata putin altfel decat in cazul unui adult. In schimb, “cantitatea de haine” pe care i-o administrezi copilului nu trebuie sa fie mai mare.

    Daca tie iti este cald cu un pulover si copilul tau va avea aceeasi stare, nu trebuie sa ii pui doua perechi de pantaloni, daca consideri ca este racoare insa tu esti in sort. Odata cu venirea anotimpului racoros va trebui sa tii cont mai mult de faptul ca toamna este un anotimp umed. Copilul nu trebuie ferit atat de frig, cat mai mult de vant si de umezeala, factorii determinanti ai racelilor. Asadar, atunci cand demarezi actiunea de achizitionare a hainelor pentru copil, trebuie evident sa ai pe lista in primul rand acele obiecte de imbracaminte specifice pentru plimbare in aer liber: pelerina de ploaie impermeabila cu gluga, caciulita, ghetute sau cizmulite impermeabile, de preferat de cauciuc, manusile.

    Cele mai practice in cazul unui bebelus sunt salopetele de tip cosmonaut. La toate acestea se adauga bluzele, jachetele, sosetele, dresurile si pantalonii. Costumele nu trebuie sa aiba o croiala foarte complicata, pentru ca vor fi destul de greu de imbracat. Multi copii nu suporta nasturii si in niciun caz fundele care sunt si periculoase, astfel ca este de preferat ca sistemul de inchidere/deschidere sa fie pe baza de fermoar.

    Sfat: Gandeste-te cu ceva timp inainte cu ce iti imbraci copilul, deoarece nu este indicat ca pe ultima suta de metri sa alegi costumasul cu care veti iesi la plimbare. Mai apoi, cel mic trebuie sa aiba in dulapior cel putin cateva body-uri cu maneca lunga si scurta cu care sa-l imbraci mereu pe sub costum, in functie de anotimp. Avand acest body pe dedesubt, vei putea mereu sa-i controlezi temperatura corpului, punandu-i o hainuta in plus, daca este frig, sau scotandu-i alta, daca este prea cald. Nu uita, daca lipsiti mai mult timp de acasa, sa ai la tine intotdeauna un rand de schimburi pentru cazul in care copilul transpira sau se murdareste!

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here