Bronsiolita sugarului

    Daca bebelusul tau incepe sa tuseasca si are dificultati de respiratie ar putea sa aiba bronsiolita, afectiune care in cazul nou-nascutului poate sa evolueze spre o insuficienta respiratorie.

    Controlul medical in astfel de situatii este indicat neintarziat. Daca bebelusul s-a imbolnavit de bronsiolita, atunci acest lucru se va manifesta printr-o tuse seaca si o jena respiratorie pronuntata, se aude o respiratie suieratoare si micutul este deranjat de secretiile bronhice pe care nu reuseste sa le elimine. Netratata la timp, bronsiolita poate necesita spitalizare sau chiar o reanimare.

    Este foarte important sa ai grija la conditiile mediului in care traieste copilul tau si sa inlaturi  acei factori ce ar putea favoriza aparitia reactiilor alergice. Desi exista tendinta fireasca de a te gandi ca bebelusul tau ar avea nevoie de foarte multa caldura, va trebui sa-i asiguri o camera care sa nu fie supraincalzita, fiind recomandata o temperatura de cel mult 22 de grade in timpul somnului.

    Inlatura apoi, covoare, mochete, paturi de lana care pot fi surse de acarieni si schimba cat mai des lenjeria. Pentru a tine departe bebelusul de neplaceri, trebuie sa tii cont de faptul ca o banala raceala la un adult poate determina la un sugar bonsiolita.

    Din acest moment este esential sa iti protejezi copilul de contactul cu adulti sau alti copii care tusesc sau au manifestari ce ar putea sugera ca sunt bolnavi si afectiunea s-ar putea transmite.

    Previn-o!

    Boala se manifesta sezonier, mai ales in timpul iernii, cei mai afectati fiind copiii sub trei luni, cei nascuti prematur, care sufera de afectiuni cardiace, rspiratorii, sunt tinuti intr-un mediu nociv, in care de regula se fumeaza.

    Contaminarea se face pe cale respiratorie dar si prin maini, acest lucru dovenind cat d eimportanta este o igiena riguroasa a sugarului.

    Timpul de incubatie este de doua pana la patru zile. Caracterul contagios este ridicat, mai ales in primele patru zile ale infectiei, dar poate persista si cateva zile mai tarziu.

    Boala se manifesta brutal, copilul manifestand uneori chiar si o febra moderata. Pe langa faptul ca va trebui sa urmezi cu strictete sfatul medicului, va trebui sa asiguri o hidratare corecta a copilului, dand astfel posibilitatea de fluidiza secretiile. Copilul se tine in pozitia culcat pe spate cu capul usor ridicat.

    Bronhodilatatorii sau corticoizii in aerosoli sau cu o camera de inhalttie sunt adesea prescrisi, dar eficienta lor nu este mereu aceeasi.

    Intrebare: Este necesara administrarea antibioticelor sau boala poate fi prevenita? Antibioticele se prescriu de regula numai in cazul in care apar complicatii ale infectiei manifestate si prin febra ridicata. Un vaccin care sa tina aceasta boala la distanta nu exista, boala nu este imunizanta si poate recidiva.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here