Bebelusul tau are nevoie de masaj

    Ca proaspata mama, oricat ai fi de obosita si stresata, va trebui sa reusesti, pentru binele si relaxarea bebelusului tau, sa te familiarizezi cu arta masajului.

    Masarea bebelusului este benefica, deoarece nu este vorba numai de a-i oferi copilului tau senzatii de placere, ci, in primul rand, de a il ajuta sa se dezvolte fizic cat mai bine, deoarece masajul are ca principala actiune fortificarea musculaturii.
    Desi, de regula, este recomandat din primele zile de viata, studiile au demonstrat ca cea mai indicata este realizarea unui masaj „profesionist“ dupa implinirea varstei de sase luni, procedura recomandata inainte sau dupa alaptare cu cel putin 30 de minute, cand bebelusul este vioi si linistit.

    Ca si in cazul adultilor, sedinta de masaj trebuie organizata astfel incat sa ofere cat mai multe beneficii.
    Pentru aceasta, camera in care ii vei face copilului tau masaj trebuie aerisita foarte bine, trebuie sa alegi o suprafata potrivita, de preferat masa de infasat, pe care se pune o patura moale.

    Pielea bebelusului fiind foarte sensibila, va trebui sa ai maini le curate si sa te ingrijesti sa nu fie aspre, miscarile vor fi blande, iar daca micutul este agitat va trebui sa amani sedinta pentru mai tarziu sau pentru a doua zi.
    In functie de beneficiile aduse, specialistii recomanda masajul pentru aproape toate zonele corpului, cu mici diferente in functie de varsta copilului, insistandu-se pe zona mainilor, a abdo menului, picioarelor, coloanei vertebrale, spatelui, precum si in zona talpilor.


    Tehnica permite verificarea reflexelor

    Masajul permite, pe langa fortifierea si dezvoltarea mus culaturii, si verificarea reflexe lor copilului. Pentru masarea mainilor, asaza copilul pe spate cu picioarele spre tine. Prinde-l cu mana stanga de mana dreapta, usor ridicata, iar cu dreapta netezeste usor, prin alunecare, partea anterioara a antebratului si a umarului, dinspre cot spre piept. Miscarile se repeta de patru-sase ori pe fiecare ma na.

    Pentru masarea abdomenului, se tine copilul de pici oa re cu o mana, iar cu cea lalta se maseaza usor burta, cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic, ocolind zona ficatului pana la varsta de trei luni. Se repeta misca rile de 4-6 ori. Masarea pi cioarelor se face prin nete zirea partii dorsale a fiecarui membru inferior, dinspre cal cai spre zona inghinala, cu repetarea acestor miscari de 4-6 ori pentru fiecare picior in parte.

    Pentru masajul coloanei vertebrale se asaza copilul pe o parte, apoi treci doua degete de-a lungul coloanei, pe partile laterale ale acesteia, de la fese spre umeri. Aceasta manevra ajuta la extensia coloanei vertebrale. Dupa varsta de doua luni, se poate masa spatele; asezand copilul pe burta si sprijinit de tine cu picioarele. cu dosul palmei se netezeste spatele, de la fund spre gat.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here