Bebelusul constipat

  Constipatia apare rar la bebelusii hraniti la san, manifestarea fiind mai des intalnita la bebelusii de varste mai mari, din momentul in care au fost introduse alimentele solide.

  In primele saptamani de viata, copiii hraniti la san pot avea de la cateva scaune pe zi, pana la unul sau doua in cursul unei intregi saptamani. De regula, la bebelusii intre zero si trei luni, constipatia este rara, chiar daca micutul este hranit cu lapte praf. Copiii hraniti cu biberonul au, de regula, un scaun zilnic, desi o parte dintre acestia vor defeca o data la trei sau patru zile. Acest lucru nu este considerat anormal decat daca scaunul este prea tare.

  Unii bebelusi se schimonosesc si se incordeaza la fiecare defecare, desi acest lucru nu inseamna neaparat ca sufera de constipatie. Totusi, daca bebelusul plange si este evident ca are dureri si probleme, este recomandat sa ceri sfatul medicului. Daca nou-nascutul are scaun solid mai putin decat o data pe zi, se considera, in general, ca este constipat. Dupa ce sugarul a inceput sa manance alimente solide, printre simptomele constipatiei se includ ca manifestari dureri abdominale si disconfort gastric, abdomen ferm si tare, dureri abdominale care scad in intensitate dupa fiecare scaun eliminat, poate chiar scaune patate cu sange, de regula din cauza fisurilor rectale determinate de eliminarea scaunelor prea tari.


  Intrebarea lunii
  Cat de neobisnuit este pentru un bebelus sa sufere de constipatie?

  Constipatia nu este o manifestare neobisnuita la bebelusi, in special daca acestia trec prin perioada in care incep sa se familiarizeze cu alimentele solide. Diversificarea alimentatiei obliga de fapt organismul lor sa invete cum sa faca fata digestiei cu alimente necunoscute.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here