Taberele de vara internationale pentru copii. Cunoastere si experiente noi

Vara, in copilarie, obisnuiam sa mergem in vacanta la bunici. Aveam voie, macar pentru o saptamana, sa fim independenti, sa ne bucuram si sa exploatam la maximum resursele pe care le aveam la indemana. Deja ne gandeam ca suntem copii mari si iata ca ne-a prins bine acest lucru. Daca minunata vacanta la bunici este asa cum am scris, „minunata”, o tabara in strainatate, mai ales daca este pentru prima data, poate deveni o experienta de neuitat care sa-l ajute pe copil sau pe adolescent nu numai sa invete o limba straina, dar si sa-si faca prieteni noi dintr-o alta civilizatie si sa-si largeasca viziunea despre lume.

Desi taberele internationale de vara, fie ca sunt de studiu sau recreative, fie individuale sau de grup costa de la cateva sute de euro/tabara. In schimb, merita fiecare banut pe care l-ai strans pentru experienta de viata a copilului sau a adolescentului tau.

Iata cine sunt cei care au grija de latura educationala a celor mici, dar si a celor mari:

Tabere.com

Cei din cadrul Tabere.com au peste 20 de ani de experienta in domeniul turismului educational. In acest caz, copiii nu doar ca exploreaza lumea, ci isi si imbogatesc cunostintele si invata un nou vocabular, intr-o alta limba. De asemenea, Tabere.com se adreseaza atat elevilor din scoala primara, cat si celor din gimnaziu si liceu, avand varsta cuprinsa intre sapte si 18 ani.

Citeste si Activitati de vacanta

O tabara in strainatate difera atat la costuri, cat si la timpul petrecut, adica intre una si patru saptamani. Copiii si adolescentii isi pot alege dintre cele peste 50 de destinatii globale si dintre cele peste 99 de tabere si cursuri, puse la dispozitie de catre Tabere.com.

Copilul sau adolescentul va invata sa vorbeasca o limba straina alaturi de cei cu care se va imprieteni pe parcursul taberelor. Se pare ca engleza ocupa locul I in ceea ce priveste comunicarea intr-o limba de circulatie internationala, in timp ce locul al II-lea este ocupat de limba germana, urmand ca celelalte locuri sa fie optate pentru franceza si spaniola.

„Pot spune ca aceasta vacanta a fost una dintre cele mai frumoase datorita taberei de vara in Viena la care am participat. Chiar daca mai vizitasem acest oras inainte, cu parintii, de aceasta data a fost diferit. A fost o experienta minunata, pe care as repeta-o oricand. In tabara de vara la Viena am invatat sa ma descurc singura intr-un oras mare, mi-am imbunatatit cunostintele de limba germana, am aflat lucruri noi despre diferite tari, mi-am facut fac prieteni noi si, nu in ultimul rand, am hotarat unde o sa studiez in viitor”, povesteste Anisia P., participanta la tabara limba germana din Viena, din cadrul Tabere.com.

Taxele se percep atat in euro, cat si in lire sterline. Pentru mai multe detalii, accesati aici.

Integral Edu

Potrivit Integral Edu, cele mai cautate destinatii sunt taberele in Franta, SUA, Elvetia, Spania, Germania si Marea Britanie.

Citeste si Vara 2019: scoli si ateliere de vara pentru copiii din Bucuresti

Taberele internationale se clasifica astfel:

  • Recreative (sunt incluse 20 ore de studiu de limba straina, plus activitati recreative);
  • Mixte (sunt incluse 20 de ore de studiu de limba straina+20 de ore de sport, muzica sau dans. Antrenamentele sunt sustinute de antrenori profesionisti;
  • Academice sau intensive, intre 24 si 40 de ore de limba straina;
  • Tematice si/sau vocationale, de la arta cinematografica pana la balet sau business;
  • Vacanta de familie;
  • Individuale;
  • De grup.

In functie de tipul de tabara, de perioada de sedere, de varsta, preturile variaza. Vizualizeaza aici.

International Summer Schools Education (ISSEDU), fondata in 2011, integreaza copiii si adolescentii intr-un mediu multicultural unde vor putea sa creeze noi legaturi si sa-si imbunatateasca cunostintele generale. ISSEDU colaboreaza cu scoli internationale din Anglia, Germania, Franta, SUA, Japonia, Asustralia si nu numai. Poti vedea aici.

Mirunette Education a luat nastere in 2004 deschizand si celorlalti noi orizonturi educationale. Totodata se adreseaza copiilor incepand de la 7 ani+. Mirunette Education ofera programe educationale, organizate de scoli specializate din Marea Britanie, SUA, Germania, Franta, Spania sau Italia. Vizualizeaza aici.

Citeste si Tabere pentru copiii cu parinti la munca in strainatate

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here