Cand si de ce este bine sa joace copilul tenis?

Tenisul sau “sportul alb” cum mai este numit uneori a devenit in ultima perioada, gratie Simonei Halep, mai urmarit ca oricand, mai interesant si tot mai multi parinti se intereseaza cum ar putea oare sa faca astfel incat copilul sa isi doreasca sa faca tenis si sa nu arunce racheta dupa doua luni de mers la antrenamente.

Tenisul este un sport frumos si care are numeroase beneficii asupra sanatatii, iata acesta ar trebui sa fie primul si principalul motiv care i-ar motiva pe parinti astfel incat sa-si inscrie copilul la tenis. Afla aici cand si de ce este bine sa joace copilul tenis.

Citeste si: Sporturi pentru copii

Intarirea oaselor

Tenisul ajuta la intarirea oaselor copilului, iar pe termen lung s-a demonstrat ca previne aparitia osteoporozei.

Coordonarea mana-ochi

Creste capacitatea de coordonare mana-ochi, copilul invata sa estimeze mult mai bine timpul dintre apropierea mingii, punctul exact de contact, precum si controlul asupra propriului corp, viteza de deplasare si capacitatea de a accelera prin sprint.

Sanatatea sistemului cardiovascular

Tenisul il face pe copil sa se miste! Fara sa-si dea seama copilul va alerga pentru o ora intreaga, va face exercitii (sarituri, flexiuni, porniri si opriri, schimbari de directii etc), iar acestea il vor ajuta la dezvoltarea flexibilitatii, ii vor intari muschii, crescandu-i stabilitatea corpului, iar per total, imbunatatindu-i intregul sistem cardiovascular.

Stil de viata mai sanatos

Odata cu practicarea tenisului, copilul invata sa duca si un mod de viata mai sanatos, avand mai mult grija la timpul de odihna, la ce mananca, fiind mai organizat si mai responsabil cu timpul liber etc.

Mai rezistent in fata stresului

Antrenamentele de tenis il vor ajuta sa invete ce inseamna competitia, cum sa concureze corect cu adversarii, cum sa-si gestioneze propriile emotii si greseli, cum sa-si rezolve problemele, cum sa se adapteze la factorii externi care ii pot aduce stres, ce inseamna sa castige cu gratie si sa piarda cu demnitate.

Sistem imunitar mai bun

Tenisul este unul dintre acele sporturi care ii ofera copilului numeroase beneficii ce tin atat de sanatatea fizica, emotionala, mentala, cat si sociala, iar toate acestea il ajuta sa-si intareasca sistemul imunitar.

Pentru cei care isi doresc ore de tenis pentru copii,  iata cele mai cunoscute cluburi de tenis din Bucuresti, unde copiii pot incepe antrenamentele chiar de la varsta de 5 ani:

Tenis Club Drumul Taberei (Adresa: Drumul Taberei 21 A, str Brasov),  CS Dinamo Bucuresti (Adresa:  Sos. Stefan cel Mare nr 7-9, sector 2), Tenis Club Major (adresa: str. Oltetului nr 20, sector 2), Sud Arena (Adresa: Sos Vitan Barzesti nr 5-6, sector 4), Pescariu Sport & Spa (Adresa: str. Glodeni nr 3, sector 3), Smash Tenis (str. Lunca Cernei nr 3), Dax Tenis Club (str. Pravat nr 22, sector 6), Club Voinicelu (Adresa: str. Gheorghe Petrascu nr 43-45, sector 3), Academia de tenis Enache, etc.

Citeste si Ce sporturi pot face copiii la Clubul Jolly Pepe

Autor: Inga Stoian

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here