5 motive temeinice pentru care fetele ar trebui sa practice sportul

Se stie faptul ca sportul, in general, aduce beneficii atat felului in care aratam, cat si din punctul de vedere al sanatatii mentale si emotionale. De altfel, este cunoscut faptul ca activitatile fizice cresc, natural, productia de endorfine in organism. Endorfinele ajuta la cresterea stimei de sine, atenueaza simptomele depresiei, reduc starile de anxietate si calmeaza durerile.

Prin urmare, cu ce le ajuta pe fete si pe adolescente ideea de „a face sport”? Fundatia Sportiva pentru Femei din SUA, o organizatie non-profit care se concentreaza pe implicarea fetelor si femeilor in sport, precizeaza care sunt beneficiile activitatilor fizice, si anume:

Fetele care fac sport se descurca si in mediul academic

Te poti gandi ca sportul in sine ti-ar ocupa toata ziua, insa exista si specialisti care considera ca si fetele sportive pot avea succes la scoala. Exercitiile fizice, in general, ajuta la imbunatatirea memoriei, a concentratiei si a invatatului, potrivit Kids Health. Un studiu condus in anul 1998 a gasit o asociere intre performantele in matematica, stiinta si practicarea unui sport, in acest caz – participarea fetelor la o activitate fizica inca din timpul liceului, scrie Mom’s Team.

Citeste si Sporturi pentru copii

Fetele care fac sport vor invata ce inseamna o echipa, dar si setarea obiectivelor

Lucrand cu antrenori si cu membrii echipei pentru a castiga diferite meciuri si pentru a-si seta anumite teluri, iti va fi de ajutor, mai tarziu, in viata. Lucrul in echipa te ajuta sa comunici eficient si sa gasesti, impreuna cu ceilalti, solutii la probleme decat atunci cand practici sporturi individuale.

Ultima data cand am fost intr-o tabara la o statiune montana, primul lucru pe care l-am facut nu a fost implicarea in activitatile sportive, ci cunoasterea celorlalte persoane pentru a ne uni cat mai mult ca echipa. Prin urmare, am invatat atat numele celorlalti, cat si pasiunea fiecaruia dintre ei, bazandu-ma pe memoria vizuala.

Practicarea unui sport aduce beneficii sanatatii

Nu sunt indeajuns doar avantajele asupra aspectului fizic. Fetele care practica un sport tind sa fumeze mai putin sau chiar deloc. Totodata este mai putin probabil ca fetele care fac sport sa fie dependente de droguri. Indiferent de tipurile de exercitii fizice, ele aduc un plus de valoare sanatatii emotionale si psihice.

Citeste si Cand este copilul pregatit pentru sport?

Practicarea unui sport consolideaza increderea in sine

Fetele care practica un sport se simt mai bine in pielea lor si sunt multumite atat in plan psihic, cat si in cel social. Activitatile fizice te ajuta sa-ti modelezi corpul, sa-ti mentii greutatea corporala si, mai ales, sa-ti faci prieteni noi.

Activitatile fizice pot reduce stresul si presiunea acumulate de peste zi

Stresul si presiunea sarcinilor zilnice fac parte din viata fiecaruia dintre noi. Sportul creste productia naturala de endorfine, cele care combat depresia si care ajuta la imbunatatirea starii de bine.

Printre alte avantaje ale activitatii fizice in cazul fetelor mai numaram si: reducerea riscului obezitatii, sanatatea menstruatiei, reducerea aparitiei bolilor cronice, imbunatatirea sistemului osos sau reducerea dependentei sexuale.

Citeste si De ce este important sa lasi copilul sportiv sa fie dezamagit?

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here